Хитлер не искал тези снимки да бъдат публикувани

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова


Тези снимки на Адолф Хитлер, заснети в края на 20-те години на ХХ век, не са били предназначени за публикуване. Бъдещият нацистки диктатор заявил, че това е „под достойнството му“.

Снимките са направени от личния фотограф на Хитлер – Хенрих Хофман. Той е заснел жестикулиращия Адолф, който искал да види отстрани кои жестове ще изглеждат най-ефектни.

Снимките са направени в немска бирария и са публикувани години по-късно, когато Хофман издава мемоарите „Хитлер беше мой приятел“. Хофман умира през 1957 година на 72-годишна възраст.Хитлер„В това, че Хитлер е поискал да се направят такива снимки, има логика – казва историкът Роджър Мархаус. – На снимките той изглежда като шут, но е притежавал огромна харизма и с речите си е карал хората искрено да повярват, че той ще върне величието на страната.“Хитлер„Той е бил хипнотичен оратор. Тези снимки показват, че много е работил над това. Когато слушаме речите му сега, изглежда, че говори бесен маниак, но ние знаем колко убедително са звучали те тогава – отбелязва Мархаус.“

Хитлер„Тези снимки дават известна представа за това, как се е готвил Хитлер за изяви. Той е бил шоумен и е репетирал жестовете, за да постигне определена реакция у аудиторията.“Хитлер„Хитлер е експериментирал с имидж и е поискал от Хофман да направи снимките. След това ги е погледнал и е казал: „Не, това изглежда глупаво“ или „Никога повече няма да правя така“ – продължава Мархаус.Хитлер„Хитлер се е възползвал от услугите на Хофман, но не е възнамерявал да публикува тези снимки. В този смисъл той е бил много съвременен политик. Вълнувал го е имиджът и как изглежда отстрани.“

The Epoch Times

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
История

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори