Инстинктите спасили Сара Брайтман в гората

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Британската певица Сара Брайтман, която на 1 септември се очаква да полети като космическа туристка на МКС, похвали руската система за подготовка на космонавти.

Според звездата най-тежки по време на подготовката били тренингите по оцеляване в зимната гора, когато се пробудили инстинктите ѝ.

„Много ми провървя да съм тук и да работя в Звездното градче със забележителни хора и да премина всичко в рамките на това начинание. Много е завладяващо – да си в центрофугата, в барокамерата. Даде ми много сили и разбиране, че мога да се справя с това“, отбелязва Брайтман.

Певицата тренира от два месеца и всеки ден по четири часа изучава руски език и история на руските космически постижения. „Цялата история на полетите на „Союз“ потвърждава, че това е сигурна система, проверена с годините и осъвременена с нови технологии. Този руски кораб е просто идеален, затова не се притеснявам за безопасността на нашия екипаж“, казва певицата.

Но особено ѝ харесало екстремното оцеляване в подмосковската зимна гора – подобни тренинги, по думите ѝ, „събуждат забравени инстинкти“. „Беше много поучително, защото във всекидневния живот не се сблъскваме с нищо подобно.

Това, което разбрах от този тренинг, е, че вниманието става абсолютно друго, опознавате инстинкта за самосъхранение, за който иначе няма как да разберете, прекрасно е да имаш този опит“, споделя британката.

Брайтман ще стане осмият космически турист, посетил МКС. В екипажа на експедиция 45/46 заедно с нея ще бъдат руският космонавт Сергей Волков и астронавтът от Европейската космическа агенция Андреас Могенсен.

За дубльор на певицата е определен японският бизнесмен Сатоши Такамацу. Не е изключено, че именно той ще стане следващият космически турист. Полетът на Такамацу към МКС може да се състои през 2017–2018 г.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Аз, човекът

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори