Интернет най-накрая става телевизия

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

В следващите пет години повече от 50 процента от населението на планетата ще има достъп до интернет, а 80 процента от трафика на въпросния ще принадлежи на видеото.

Данните са от скорошно изследване на Cisco. Трябва да допълним, че трафика няма да е обвързан ексклузивно с десетките клипове в YouTube, а и с телевизионните навици на модерния човек.

Количеството онлайн видеа и техните размери расте с всеки изминал ден, като все повече потребители напълно зарязват кабелните телевизионни услуги, използвайки дигитални такива като Netflix и PlayStation Vue, които от своя страна могат да бъдат достъпни от много повече устройства.

За огромния трафик ще спомогне и набиращото популярност 4К видео излъчване. До 2019 година 30 процента от свързаните към интернет телевизори ще бъдат с 4К резолюция.

С други думи потребителите на интернет не само ще променят телевизионния бизнес, но и значително ще увеличат „количеството интернет“, необходимо за нуждите на човечеството.

Световният IP трафик се е увеличил с пет пъти за последните пет години и ще нарасне още три пъти в следващите пет. 

И още, през 2016 година глобалният IP трафик ще достигне 1,1 зетабайта (за година) – 1 зетабайт се равнява на 1000 ексабайта, а един ексабайт на един милиард гигабайта.

До 2 зетабайта пък ще достигнат числата през 2019 година.

Трафикът от мобилни устройства също ще се увеличи значително, като до 2019 година той ще е по-голям от този, който генерират устройствата, свързани с кабел към световната мрежа.

Не на последно място числото на устройствата, които ще са свързани с IP мрежи до споменатата 2019 г., ще бъде три пъти по-голямо от световното население през въпросната година.

Тоест говорим за средно по три свързани към интернет устройства на един-единствен човек.

iNews.bg

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
HiTech

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори