Испанци убедени, че виждат постройки на Венера

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© NASA
Мегавселена
  • 28 април 2016 г. в 10:07 Последна промяна:
    28 април 2016 г. в 10:10

Вярващите, че има разумен живот не само на нашата планета, намериха подкрепа за тезата си в снимки от Венера, на които вярват, че се виждат постройки и цели градове.

В 20-минутно видео на испански език, постнато в Youtube, се показват снимки от Венера, заснети от сондата на НАСА Магелан. Във видеото се предлагат 3D модели на някои от образите заснети от Магелан.

В текста към видеото се говори за „големи градове и изкуствени строителни структури с различни елементи“, които могат да бъдат различени и които очевидно са дело на някакъв вид извънземен разум.

Според авторите, извънземните населяват или са колонизирали в определен момент планетата от Слънчевата система.

Магелан беше изстреляна на 4 май 1989 г. и започна обиколките си около планетата на 10 август 1990 г. Целта беше да бъдат заснети образи от повърхността на планетата, както и да се проучи нейният състав. За Венера се говори като за „близнак на Земята“ или като за „планета сестра“ на нашата, защото диаметърът ѝ е около 12 100 километра, приблизително с 644 километра по-малък от този на Земята.

Никоя друга планета не прилича толкова на Земята, колкото Венера. НАСА я описва като „планета с размера на Земята, но без доказателства за подобни на земните тектонични плочи.”

Магелан показа, че 85% от повърхността на Венера е покрита с вулкани. Температурата на повърхността на планетата е 465 градуса по Целзий, което е най-високата температура от всички планети обикалящи около Слънцето. НАСА изгуби контакт с Магелан на 13 октомври 1994 г.

Категории на статиите:
Без коментар

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори