Изкуствен интелект положи успешно изпити в университет

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Изкуствен интелект премина успешно стандартните тестове за входните изпити в японските университети и събра достатъчно точки.

Wall Street Journal съобщава, че програмата, събрана от Японския национален институт по информатика, е събрала 511 от 950 възможни точки на общия тест за влизане в университет. Кандидат-студентите средно събират на този тест 416 точки. С такива показатели вероятността от влизане в частно учебно заведение е 80%, а в държавно – 33%.

Изкуственият интелект тепърва трябва да се усъвършенства. Изследователската група работи над програмата от 2011 година и нейното творение вече се е опитвало да вземе изпитите, но миналият опит не успял да събере необходимия бал.

Този път той се представил прекрасно на въпросите от математиката и историята на местата, където се изисквали директни отговори, но на задачите по физика показал плачевни резултати, тъй като там се изисквали способности по обработка на лингвистична информация.

Програмата се нарича Todai Robot Project и нейната задача е да създаде робот, който през 2021 година да успее да влезе в Токийския университет – най-престижното учебно заведение в Япония („Тодай“ е прозвището на Токийския университет).

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Иновации

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори