Jaguar F-Type R Coupe: за честта на короната

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© Христо Петров
Мегавселена
  • 28 юли 2015 г. в 17:06 Последна промяна:
    28 юли 2015 г. в 17:39

Бих възкликнал „невероятно красив“, но този автомобил е толкова впечатляващ под яркото слънце, че бих го определил като „безобразно красив“.

Съзерцавам го на „Дракон“ и в съзнанието ми се ражда някакъв откачен мокър сън: това творение на Ян Калъм ми изглежда като нереална комбинация между красотата на Жизел Бюндхен, Адриана Лима и Даутцен Крус.

Лица и тела на богини, недостъпен блян за милиони, който е на ръка разстояние от мен, под формата на блестящ метал. А аз мечтая именно за такава красота, защото съм от тези щастливци, които имат шанса да се докоснат до такива четириколесни красавици.

Честта на Короната е защитена. Jaguar цели да натрие носовете на опонентите си от Германия, които специализират в спортното автомобилостроене десетилетия наред. Повече от половин век Porsche развива една концепция, с която именно всички световни медии сравняват F-Type R Coupe.

Не мога да кажа дали е по-добър на пътя, но няма абсолютно никакво съмнение, че този автомобил е много, много по-красив. По този параметър си съперничи с италианските прелести.

Отне на Ford около 20 години, за да извади Jaguar (буквално) от бизнеса, но на индийската Tata Motors ѝ трябваха само шест години, за да върне котката в правия път. След като спаси Jaguar и Land Rover от Ford през 2008 г., Tata развърза кесията си и ръцете на отговорните в британските брандове, за да стигнем до момента, в който двете британски икони процъфтяват.

Преди година „котките“ представиха F-Type, първия напълно нов модел, разработен под владението на бившата колония. Сега това продължава с XE (очаквайте неговото ревю съвсем скоро), а съвсем скоро се очаква и кросоувърът F-Pace.

Завъртете една обиколка на „ДРАКОН“ С F-TYPE R COUPE с Пламен Георгиев в Actualno.com.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Автомобили

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори