Канадец се готви за Трета световна война от десетилетия, строи убежище от училищни автобуси

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Той е готов за Третата световна война от десетилетия. Канадецът Брус Биич е изградил убежище от 42 стари училищни автобуса, обзавел го е с двуетажни легла, добавил е стол за зъболекар, складирал е за съхранение около 1000 килограма храни и неща за ежедневна употреба. Убежището дори си има и морга, съобщава изданието National Post.

Днес 83 годишният Биич е търпял много подигравки през годините, но сега с обтягане на отношенията между САЩ и ядрената Северна Корея, той е сигурен, че е имало смисъл в това, което прави.

„Много хора мислят, че нещо подобно никога няма да ми потрябва“, казва Биич, но е сигурен, че изграденото убежище в градчето Хорнинг Милс, в Онтарио, Канада, може и да потрябва, при това скоро.

Биич може и да е прав, защото само преди два месеца, бивш шеф в НАТО, адмирал от резерва  Джеймс Ставридис, определи шансовете за ядрена война със Северна Корея на 10%.

Училищните автобуси са свързани помежду си, за да бъде изградено убежището. След това Биич е излял 70 см бетон над тях, а над бетона има още 50 см пръст. Така цялото убежище е под земята.

Изграждането на това съоръжение е започвало още през 1980 г. и е било завършено през 1982 г., като оттогава Биич го поддържа постоянно готово за обитаване. Според канадския ТВ канал CTV, властите са възприемали това убежище като силно пожароопасно и са правили опити да го затварят неколкократно. Според Биич обаче, структурата на скривалището е отлично изградена и напълно безопасна. Биич очаква в предстоящата световна война да загине над 85% от световното население.

„Аз бях убеден, че Третата световна война ще започне преди 2000 г. След това мислех за 2014 г, но ето днес е 2017 и все още чакам“, казва Биич пред канадско радио. Той допълва, че убежището може да приеме около 50 души и ще приеме тези, които сега помагат с поддържането му в постоянна готовност.

Категории на статиите:
Разни хора

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори