Катастрофа на извънземни или пътешественик във времето?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

катастрофа на НЛО
Димитър Димитров

Според Антонио Фенолио (Antonio Fenoglio), той успял да разгледа архивите на Френската академия на науките и срещнал доста необичаен доклад. През 1975 г. д-р Жак Вале (Jacques Vallee) цитира този доклад и изглежда, сякаш го е виждал с очите си.

През юни 1790 г. полицейският инспектор Либоф бил изпратен от Париж до Аленкон със заповед да проведе подробно разследване на странен инцидент. Либоф знаел само, че някои от свидетелите били високопоставени хора. Полицейският инспектор посетил града и изготвил следния доклад:

„На 12 юни, в 5 сутринта, няколко фермери забелязали огромен глобус, който бил обвит в пламъци. В началото си помислили, че това най-вероятно бил балон, който се подпалил, но високата му скорост и странните звуци, които издавал, ги заинтригували.

Глобусът намалил скоростта, направил няколко завъртания и се насочил към върха на хълма, отскубвайки растенията на склона. Топлината, която излъчвал, била толкова силна, че тревата и малките дървета скоро се подпалили. Селяните успели да угасят пожара, който можел да се разнесе из цялата местност.

Вечерта сферата все още била топла и се случило нещо необикновено. Свидетелите, потвърждаващи доклада ми, са двама кметове, доктор и още трима високопоставени мъже в добавка на десетките селяни, които също наблюдавали събитието.

Сферата, която била достатъчно голяма, че да побере цяла карета, била напълно непокътната. Около нея се събрали доста хора, когато изведнъж от нея се отворила врата и от нея се показал човек като нас, но този човек бил облечен по странен начин – носил доста тесен костюм.

След като видял тълпата, започнал да говори, но никой не разбрал думите му и той избягал към гората. За късмет селяните се отдръпнали от мястото, защото малко след като странният човек изчезнал, сферата експлодирала без да издава звук. Парчетата от нея се разпръснали навсякъде, а някои изгорели толкова лошо, че от тях останала само пепел.

Изпратени са хора, които трябвало да открият мистериозния човек, но търсенето било безуспешно.

Приликата с модерните случаи на наблюдаване на НЛО е очевидна. Странна сфера пада от небето, от нея излиза мистериозно същество и дори костюмът е описан като при някои модерни сведения за контакт с извънземни. При написването на доклада си през 1790 г. Либоф няма как да е знаел за нашата модерна представа за НЛО.

Ако се докаже, че този доклад съществува наистина, то това би било сериозен удар по тези, които отричат съществуването на извънземни. Или пък не – напълно възможно е да става въпрос за пътуване във времето, осъществено от нашите наследници, които със сигурност биха изглеждали като напълно непознати същества със странен език и стил на обличане за обикновените френски селяни от 1790 г.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Загадки

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори