Китаец си направи подводница

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Обикновеният фермер Чжан Шан от китайската провинция Анхуей от детството си мечтаел да бразди моретата и океаните и буквално наизустил книгите за приключенията на капитан Немо, но животът му се стекъл различно.

Това обаче не спряло мечтателния дух на китаеца и той си построил подводница със собствени ръце. За построяването на работна версия на подводния апарат Чжан работил упорито два месеца.

Резултатите зарадвали не само изобретателя, но и представители на китайските власти, които разбрали от медиите за необичайното изобретение.

китаец подводницаВ резултат Шан получил патент за изобретението и почетна грамота.

Неговата подводница представлява апарат с дължина 6 метра и ширина метър, сглобен от 5-милиметрова ламарина. Апаратът е едноместен и е способен да се потопи на дълбочина от 1 метър и да развива скорост от 7 възела.

Подаването на въздух се осъществява чрез тръба, която се издига от апарата над повърхността на водата. Изобретателят планира да усъвършенства творението си за увеличаване на дълбочината.

Категории на статиите:
Браво!

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори