Китаец си направи подводница

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Обикновеният фермер Чжан Шан от китайската провинция Анхуей от детството си мечтаел да бразди моретата и океаните и буквално наизустил книгите за приключенията на капитан Немо, но животът му се стекъл различно.

Това обаче не спряло мечтателния дух на китаеца и той си построил подводница със собствени ръце. За построяването на работна версия на подводния апарат Чжан работил упорито два месеца.

Резултатите зарадвали не само изобретателя, но и представители на китайските власти, които разбрали от медиите за необичайното изобретение.

китаец подводницаВ резултат Шан получил патент за изобретението и почетна грамота.

Неговата подводница представлява апарат с дължина 6 метра и ширина метър, сглобен от 5-милиметрова ламарина. Апаратът е едноместен и е способен да се потопи на дълбочина от 1 метър и да развива скорост от 7 възела.

Подаването на въздух се осъществява чрез тръба, която се издига от апарата над повърхността на водата. Изобретателят планира да усъвършенства творението си за увеличаване на дълбочината.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Браво!

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори