Китаец създаде капсула за края на света

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Изобретател любител от Китай разработи капсула за преживяване на края на света и я нарече „Ноев ковчег”.

„Не е важно ще настъпи ли краят на света през 2012 г., или не, ние трябва да използваме възможностите си, за да му попречим”, казва Лю Кюан. За строителството на убежището той се вдъхновил от холивудския филм „2012”. Кюан наел 10 работници и вложил 288 000 за строителството на 6 капсули. Те са топлоизолирани, не пропускат радиация и вода и са снабдени с кислородни бутилки.

Всяка капсула има два отсека – в по-големия има достатъчно място за 14 души, а малкият служи за склад на вода и храна. В такава топка може да се оцелее в морето около 5 месеца.

Междувременно учените нееднократно опровергават слуховете за края на света. Експерти на НАСА не са открили заплахи от рода на съществуването на планетата Нибиру, парад на планети, слънчеви бури, обръщане на магнитните полюси, които да сочат, че апокалипсисът ще се случи именно на 21 декември 2012 г.

Изследователите твърдят, че маите никога не са предсказвали края на света и че скорошни археологически находки говорят, че хората ще живеят поне още 7000 години. А тази година просто приключва поредният цикъл на маите, след който започва нов.

Категории на статиите:
Еврика!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори