Китайски хакери пробиха Google Pixel за по-малко от 60 секунди

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

В нарастващата дигитализация и свързаност на различните устройства, без които вече не можем, нараства и важността на киберсигурността. По тази причина компании като Google приемат с радост помощна на т.нар. бели хакери за откриване на пробойни в сигурността на техните продукти и системи, като Google Pixel например. Китайски екип хакери откри слабост в новия смартфон на компанията и го проби за по – малко от минута.

The Register

The Register

Екипът се нарича Qihoo 360 и участва в хакерско състезание в Южна Корея (PwnFest). Qihoo 360 проникнал дистанционно в Pixel, изпратил хакерски код в устройството, който код отворил браузъра Chrome, който отворил страница, която пишело “Pwned By 360 Alpha Team.” Екипът получил награда от 120 хиляди долара от Google, който сега работи да запуши пробойната в сигурността на Pixel.

Такъв хак в грешни ръце може да компрометира личните данни на потребителя.

Преди 2 години Qihoo 360 успяха да хакнат по подобен начин електромобила Tesla Model S. Тогава те успяха да контролират дистанционно ключалките, да отварят шибидаха и да променят настройките на тракшънконтрола и зарядната система на автомобила.

Tesla Model S

Tesla Model S

Тези хакове показват колко е уязвима цялата технология. Сигурността в интернет стои под въпрос и са необходими все по-големи усилия и мерки за кибербезопасност. Хубаво, че такива хакери стоят на страната на „добрите“.

Категории на статиите:
Технологии

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори