Кой управлява НЛО? Уфолог твърди, че извънземни няма

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Телескопът „Хъбъл“ открил Божията Обител – гигантска структура, плаваща в космическите простори и сияеща с неземна светлина.
YouTube
Антония Михайлова

Извънземни или Висш разум? Те прилитат от други планети или отдавна живеят сред нас? Или са посланици на Бога?

В новата си книга „НЛО. Разкриване на тайната“ Владимир Ажажа, известен уфолог, академик от РАЕН (така наречената Руска академия за естествени науки), издига сензационна доктрина: човечеството съжителства с надхуманоидна форма на Висш разум, пише изданието „Аргументи и факти“.

И „летящите чинии“ се пилотират далеч не от обитатели на други планети, както сме смятали преди. Тогава от кого?

За какво мълчат САЩ?

Владимир Ажажа: Вече е просто глупаво да се отричат фактите за наблюденията на НЛО. Тези обекти са виждани от хиляди психически здрави хора, които не са могли да се наговорят. Човек не е способен да обясни 25% от всички случаи на наблюдения на неидентифицирани обекти.

Спецслужбите на всички развити страни разполагат с данни за НЛО. Свои досиета на тази тема имат и Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ, и ФБР. Освен това в досиетата на АНС се съдържат сведения за споразумение на правителството на САЩ с раса на извънземни същества.

АиФ: Какви доказателства има, че НЛО съществуват?

Натрупана е много информация от военните моряци и пилоти. Те са установили 140 места на базиране на НЛО в труднодостъпни места и тунели. Около 90 от тях са на сушата, останалите са под водата.

Например в Средиземно и Черно море, в Ладожкото езеро, в езерото Байкал. Направен е видеозапис на НЛО, което се движи под повърхността на Черно море в района на Аю-Даг (Мечата планина в Крим).

Днес ние не знаем откъде са дошли те и с каква цел, дошли ли са изобщо, или живеят с нас отдавна. Важното е, че сега е известно – ние не сме сами във Вселената.

Как стоят нещата с проекта SETI (търсене на сигнали от извънземен разум)? Той така и не е дал никакви резултати за повече от половин век.

Точно за това говоря! Не твърдя, че си имаме работа с извънземни. Търсеният извънземен разум досега не е открит, макар че по формулата на Дрейк (американски астроном, първи създал телескоп с цел откриване на извънземен живот) във Вселената трябва да гъмжи от високоразвити цивилизации.

Уфолозите, въпреки различните мнения, не се занимават с търсене на извънземни. Те изучават особеностите на проявата на Земята и в Космоса на различни форми на Висш разум и тяхното въздействие върху хората, природата и техниката.

Аз самият почти за четиридесет години уфоложка дейност, по пътя на търсения, проби и грешки, съм предлагал доста хипотези. И в края на краищата стигнах до нова доктрина. Сега я патентовам като откритие.

В какво е нейната същност?

В това, че Висшият разум не са някакви си „зелени човечета“, а гигантска мислеща система, живо пространство от рода на Соларис, описан от Станислав Лем. Нещо от рода на глобален интернет, който пронизва всичко наоколо.

И човечеството се явява част от него, ние съжителстваме с тази форма на разум. Нашите „Аз“, тези милиарди неврони, от които се състои мозъкът на всеки от нас, влизат в мрежовата му структура, образувайки с него едно цяло. В този контекст Висшият разум е научно обоснование на Бога.

Тогава какво са НЛО?

Смятам, че това са технически устройства за реализацията на програмите на Висшия разум. Образно казано, това е отряд със специално предназначение, активни резиденти на Земята. Те използват скрити бази, а се управляват от киборги – бездушни продукти на генното инженерство, които нямат нито слух, нито нервна, нито храносмилателна система.

Божият престол

Какви основания имате да говорите за Висш разум?

75 години ни учиха, че съзнанието е висша, присъща само на човека форма на отражение на реалността. Тоест изключително свойство на човешкия мозък. Но за тези години са издигнати немалко оригинални и плодотворни научни идеи.

Изяснено е, че феноменът съзнание не изисква задължително свързване към човешки мозък. То може да встъпва като абстрактен оператор. Например машинният интелект притежава всички функции на съзнанието, освен интуитивно получаване на информация.

Елементарните частици „умеят“ да получават информация отвън, да я съхраняват и предават навън. А последни изследвания показват, че те са способни да произвеждат с нея и логически операции! Получава се, че едни или други елементи на съзнание притежават не само всички живи, а дори всякакви обекти от материалния свят.

Казано с други думи, съзнанието може да носи не само индивидуален характер. Оттук е само крачка до единното планетарно или космическо съзнание. Ето вие например знаете ли, че вакуумът може да е мислещ?

Как така?!

Такъв подход е положил в основата на своята теория математикът В. Налимов. Става дума не просто за празнина, а за физически вакуум, сложен квантовомеханичен обект. Оказва се, че той може да носи в себе си смислова информация и да оперира с нея.

От многовековния опит е известно, че човек е способен да се включва към нея. Най-често това се случва в така наречените изменени състояния на съзнанието – в транс, при медитация, молитва.

Затова ли наричате Висшия разум научно обоснование на Бога?

Не само затова. Божията обител вече е попадала в обектива на орбиталния телескоп „Хъбъл“. На 26 декември 1994 година „Хъбъл“ предаде на Земята снимки, на които е запечатан плаващ в Космоса град – гигантска структура, протягаща се на милиарди километри и сияеща с ярка неземна светлина.

НАСА веднага засекрети снимките, но успяха да ги свалят от сървъра и те потресоха целия свят. Плаващият град единодушно беше признат за Обител на Твореца, място, където само и може да е разположен престолът на Господ Бог. Така казваха много експерти, учени, представители на НАСА.

Имаше слухове, че папа Йоан Павел II е помолил да му изпратят тези снимки.

Ватиканът не потвърдил, но и не опровергал въпросната информация.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Загадки

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори