Красотата южно от кръста. И да, размерът има значение

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© David Gaya/Wikimedia Commons
Антония Михайлова

Швейцарски учени решили да си изяснят какви качества се оценяват от жените най-напред. В рамките на своето изследване учените от Цюрихския университет дали на група от 105 жени на възраст от 16 до 45 години да разгледат снимки с мъжки достойнства, а след това да определят качествата, които ги правят най-привлекателни.

Доброволките трябвало също да оценят какви параметри на половия член са най-важни за тях – дължина, дебелина, положение и форма на външния отвор, формата на главичката, външния вид на скротума, външния вид на кожата на пениса, окосмеността и общия вид на гениталиите.

Като най-маловажно качество при оценката на привлекателността на пениса жените посочвали положението и мястото на пикочното отверстие, както и външния вид на тестисите. Дължината била поставяна на шесто място по степен на значимост, докато дебелината – на трето.

Също така дамите отделяли голямо внимание на общия вид на мъжкото достойнство. Например те много високо оценявали премахнатите или подстригани косми по гениталиите. Освен това жените оценявали привлекателността на формата на главичката.

Учените смятат, че резултатите от тяхното изследване не просто ще дадат на мъжете отговори на отдавна интересуващите ги въпроси, но и ще помогнат на пациенти, страдащи от такова състояние като хипоспадия. При тази анатомична аномалия отверстието на пикочния канал е изместено надолу, по тялото на члена или между тестисите.

Мъжете, които коригират този недостатък по хирургичен път, често се притесняват, че пенисите им изглеждат ненормални, макар че лекарите смятат, че е точно обратното.

В рамките на допитването на жените били показани няколко пениса, преминали корекция на хипоспадия, и респондентките не забелязали никаква разлика с обичайните полови органи.

Резултатите от изследването са публикувани в изданието The Journal of Sexual Medicine.

Категории на статиите:
Разни хора

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори