Крава с 5 усти и 10 устни

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Димитър Димитров

Това е Нанди – странното теле, което се е родило с 5 усти.

Мутиралите крави не са особена рядкост, но това вече е нещо специално и привлича доста внимание. Нанди е родена в Индия, което автоматично означава, че тя ще получи божествен статут. В момента необичайната крава бива посещавана от множество поклонници, които просто искат да я видят, да докоснат копитата ѝ и да се помолят.

Името на теленцето не е случайно. Нанди се превежда като „този, който задоволява другите“. Това е и един от псевдонимите на Кришна – главното божество в хиндуизма. И според местните ветеринари Нанди ще продължава да радва другите, защото се намира в много добро здраве.

Всъщност само две от петте усти работят нормално, но собствениците на фермата, в която е родено теленцето, се грижат то да се храни постоянно и пълноценно, както ще видите във видеото. Единственият проблем на уникалното теле е зрението. Очите му не се намират на правилните места заради множеството усти.

Най-вероятното обяснение за многобройните усти е, че майката на Нанди е била бременна с пет отделни ембриона. По време на бременността нещо се е объркало и петте ембриона са се слели в един. Самото забременяване с пет различни ембриона е изключителна рядкост, защото обикновено кравите раждат не повече от две телета.

В крайна сметка, Нанди ще стане световен рекордьор за добитък с най-много усти.

Оригиналната статия е публикувана в Daily Mail.

Locklip

Категории на статиите:
Невероятно, но факт

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори