Летящият автомобил е вече (почти) реалност

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

AeroMobil
Ивайло Красимиров

Летящите автомобили досега бяха по-скоро част от научната фантастика, отколкото реалност. Това обаче е на път да се промени след 20 април. Тогава фирмата AeroMobil ще представи първият си модел на изложението Top Marques car show в Монако. При това моделът не е прототип, а готов за серийно производство автомобил.

Превозното средство има две места и хибриден двигател, комбинира характеристиките на автомобил и самолет. Има изключително добра функционалност, като управлението по пътища може лесно да се замени с полет във въздуха.

Фирмата създала аеромобила е словашка, като за първи път е започнала да го разработва преди 30 години.

Разбира се това не е единствената компания работеща за производството на летящ автомобил. Европейският консорциум Еърбъс  си партнира с Италдизайн  в създаването на хибриден модел между автомобил и дрон, наречен Pop.Up. Това е електронно превозно средство без водач, което може да се движи по пътищата или да лети. (видеото долу)

PAL-V е триколесно превозно средство произвеждано от фирмата Либерти, което може също и да лети, като вече фирмата приема поръчки за производство.

Изглежда светът е на път да извърши революцията в транспорта, за която досега само се пише в научни списания или в научно-фантастични новели. Все още обаче има сериозни пречки пред масовото използване на летящите автомобили и това са липсващите правила за движение на тези превозни средства. Досега липсват писани стандарти за безопасност, както и правилник за тяхното движение. Не е ясно кой ще има право да ги управлява. Повечето хора имат шофьорски книжки, но те очевидно няма да са достатъчни за управление на летящи автомобили във въздуха. Очевидно ще бъде нужно друг вид свидетелство за правоуправление, други курсове и т.н.

От Aeromobil уверяват, че тяхната кола отговаря на всички изисквания за движение по пътищата и във въздуха. Това означава, че много скоро можем да видим това превозно средство в действие.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Футурология

Коментари

  • Can Keflex Cause Constipation [url=http://cialgeneri.com ]online pharmacy[/url] Buy Propecia In The Usa Finasteride Oh Propecia Comprar Propecia Original

    LarFutsDyes 30 септември 2017 14:40 Отговор
  • Много скоро, ама не скоро. Ще го видим колкото видяхме самоуправляващите се автомобили, които така и все още не са излезли, пък тръгнахте да говорите за летящи.

    lucellent 19 април 2017 23:43 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори