Магично кубче лед: древнокитайска техника за облекчение и тонус

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Вероятно нямаш против да научиш лесен начин за облекчаване на главоболие, общи симптоми на физически дискомфорт и стимулиране на енергийното ниво на организма си. Със следващия метод от акупунктурата може да се почувстваш по-добре за нула време.

В древнокитайската медицина акупунктурата е общ метод за лечение на проблеми чрез стимулиране на специфични точки по тялото. Акупунктурата се практикува повече от 2000 години и се базира на регулиране на енергията. Не се тревожи, няма да те караме да забиваш игли в себе си. Вместо това ще използваме кубче лед.

Къде е точката Фенг Фу?

Твоята Фенг Фу точка се намира в горната част на врата, точно където черепът свършва, във вдлъбнатината между двата мускула на врата. В китайската медицина тази точка се използва за третиране на много проблеми на тялото. Ето как да я откриеш:

  • Докосни с пръсти врата си
  • Напипай точно мястото, където черепът се свързва с врата ти
  • Трябва да почувстваш вдлъбнатинката между двата вратни мускула
  • Ако не успяваш наведи глава назад, за да откроиш двата мускула по-добре – точно между тях в горната част, където черепът и вратът се срещат.

Сега легни по корем и сложи кубче лед върху Фенг Фу точката. Може и да седиш, но тогава ще трябва да завържеш леда за врата си. Трябва да останеш с леда върху точката 20 минути. В първите 30 секунди може да почувстваш топлина да се разлива из цялото ти тяло – не се тревожи, нормално е и показва, че ледът работи.

Според хилядолетни китайски медицински практики, тази техника може да помогне за облекчаване на много различни симптоми. Може например да помогне при главоболие. Парадоксално, ледът върху Фенг Фу точката ще прогони симптомите на студ от тялото ти. Друг ефект на леда е този върху храносмилателната система – ще се почувстваш като нов(а). Техниката ще ти помогне да подобриш съня си…

За финал ето други сфери, където акупунктурата използва стимул върху Фенг Фу точката:

  • повишение нивото на усещане за щастие (антидепресант)
  • предотвратяване виенето на свят
  • оказва ползотворен ефект при жълтеница
  • стимулира позитивно сърдечносъдовата система
  • подобрява функцията на щитовидната жлеза

Просто пробвай и ще видиш, че ще се почувстваш по-добре само за 20 минути. Може да видиш и това видео, но няма нищо сложно.

* Това не е медицински съвет или инструкция.

Категории на статиите:
Здраве

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори