Марс ще започне да се тераформира

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Марс, снимка: NASA
Ивайло Красимиров

Магнитен щит над Марс може да защити планетата от слънчевите частици, които непрекъснато премахват нейната атмосфера, позволявайки на бъдещите пионери да създадат ситуация, „в която кръвта ви не кипи, ако излезете на повърхността“, обясни пенсиониралият се учен от НАСА Джим Грийн пред The ​​New York Times.

Според Грийн защитата на крехката атмосфера от магнитно нападение би довела до повишаване на налягането на планетата.
„Марс ще започне да се тераформира“, казва той. „Това е, което искаме: планетата да участва в това по всякакъв начин“.

Повишаването на налягането означава, че „температурата се повишава“, позволявайки възможността за свят, в който колонистите могат да „започнат процеса на отглеждане на растения в почвите“, според Грийн.

Подобна система може да работи и на Венера, където физически щит може да засенчва планетата от светлина, намалявайки нейната температура, добавя той.


Така и така си тук …

… искаме да те помолим за услуга. Ние сме малка независима редакция, което значи, че сами си решаваме какво да правим и за какво да пишем. Нямаме абсолютно никакви зависимости към рекламодатели, собствениците ни не са милионери, нямаме никакви взаимоотношения с политици или пък бизнесмени. Никой не редактира редактора. Никой не „насочва“ мнението ни. Затова ти можеш да ни подкрепиш. Ако ни четеш редовно и смяташ, че статиите, които качваме са полезни, интересни или забавни, може да натиснеш бутона по – долу и да дариш сума по свое усмотрение.
Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Вселена

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори