Ще създават машина за съобщения от бъдещето

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Димитър Димитров

Изследователи излязоха с революционна идея, която според тях ще позволи на човечеството да получава съобщения от бъдещето.

На практика работи така – ако имате приятел и искате да получите имейл от него, първо ще имате нужда от компютър или мобилно устройство, което да направи комуникацията възможна. Без компютър или телефон не може да прочетете имейла. Според професора по физика от университета в Кънектикът Роналд Малет (Ronal Mallett) същият принцип би работил и ако искахте да получите съобщение от бъдещето.

Проф. Малет смята, че физическото пътуване във времето е невъзможно в момента, но можем да създадем машина, която да ни позволи да приемаме съобщения от потомците си. Бъдещите поколения може да създадат подобни устройства и така да е възможно да се свържат с нас. Малет смята, че машината е нещо, което сме способни да построим, а според неговите теории светлината може да влияе на времето.

„Чрез циркулиращ лъч лазерна светлина успях математически да покажа, че това довежда до изкривяване на пространството и времето“, твърди проф. Роналд Малет. „Поток от неутронни завъртания може да пренася бинарен код в миналото.“

Но според проф. Малет потенциалните съобщения могат да бъдат пращани само в миналото и това дори няма как да стане преди построяването на машина в настоящето. Според изчисленията на професора машина, която ще използва лазери, за да изкривява времето, би струвала около 250 хил. долара.

Разбира се има учени, които смятат, че идеята е непостижима, но дори те се надяват Малет да успее, защото това би било истинска революция, в сравнение с другите експерименти с „пътуване във времето“.

Електронното издание на Hartford Courant съобщава, че книгата за живота на проф. Малет е вдъхновила прочутия американски режисьор Спайк Лий, който планира да направи филм, базиран на нея.

Ancient Code

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Футурология

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори