Мислите са енергия. Мислите са материални

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© Victor Habbick / FreeDigitalPhotos.net

Мегавселена
 • 11 януари 2013 г. в 22:21 Последна промяна:
  12 януари 2013 г. в 14:50

Скъпи читатели на „Мегавселена”! Заедно с големия интерес към статията „Квантовата реалност – безграничният потенциал” и интервюто на Александър Дородни за силата на мисълта на нашия имейл се получиха писма, в които изразявате желание за още подобни статии и повече информация.

Разбрахме, че повечето от вас са запознати с вселенския закон за привличането, че знаете колко важно е положителното мислене и сте чели „Методът Силва”, „Разговор с Бога” на Нийл Доналд Уолш, „Подсъзнанието може всичко” на Джон Кехоу и дори „Диагностика на кармата” на Сергей Лазарев. Намирате повечето от тези книги за много хубави, но ви е трудно да ги прилагате на практика. Това, което ви интересува, е има ли научни свидетелства в тази област, или всичко е в сферата на догадките. И как можете да промените живота си към по-добро.

Засега няма учен, който да застане с името си и да каже: „Ето неопровержими доказателства, че мислите са енергия, а тази енергия твори вашия живот. Каквото си помислите, това получавате.” Има само някои изследвания на тази тема и опити да се подкрепят с научни обяснения области, до които човекът още не се е докосвал. Книгите на Луис Хей може да са много полезни, а „Пътят на душите” на Майкъл Нютон е един опит на учен да надникне в отвъдното чрез регресивна хипноза и да проследи какво се случва с душата от момента на смъртта до следващото й прераждане. С други думи, това е едно свидетелство, че сегашният ни живот не е единствен и всичко не свършва дотук… И така нататък.

Неизчерпаеми са въпросите, които си задавате за неизвестното. Но всеки от вас, който се е опитал да работи по-сериозно по някой от изброените по-горе методи, със сигурност е променил някои сфери от живота си към по-добро. Оставаме обаче с впечатлението, че постигнали мъничък резултат, повечето от вас бързо са се отказали да преследват мечтите си по-нататък и са ги оставили на самотек. След това са се разочаровали, защото нещата са спрели да се развиват по желания начин. Реалността се създава във всеки момент, във вечното „сега”, което да носи плодове в бъдещето. Наистина е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но всеки положителен резултат си има своята цена. Тук тя не се измерва с пари, а с вашето желание да създадете един нов свят за себе си. Такъв, какъвто го виждате и чувствате.

„Мегавселена” стартира за вас поредицата „Силата на мисълта”. Нека заедно се научим да управляваме живота си. Защото това е ключът да го променим – като променим самите себе си. Бъдете тук и сега.

Вселената е жива същност с неописуема интелектуална операционна система. Законът, който е в основата на всичко, е Законът за привличането, или Съзидателният принцип.

Съзидателната сила на мисълта

Според закона за привличането всеки създава своя собствена реалност, основавайки се на дълбоките си вярвания и убеждения. И тази истина се открива от все повече хора, които търсят смисъла на живота.

Мислите са феноменална съзидателна сила. Те са конструктори и се явяват творци на нашия опит във всеки момент от времето. Светът, с който взаимодействаме, е един от най-великите „рефлектори” на вътрешното ни отношение към живота, на нашите вътрешни вибрации.

Животът всъщност е игра. Енергията се движи в кръг. Това означава, че ние можем да приемаме само на една вълна, на която сме настроени и на която сме предавали. Това е като ефекта на бумеранга. Всеки от нас се явява предавател и приемник едновременно.

Нашите мисли, чувства, намерения и очаквания не са нищо друго освен вълни енергия, които се излъчват на определено енергийно ниво. Веднъж изпратени, тези вълни се съединяват с аналогични вълни и се връщат към нас усилени.

Да сравним това с радиопредавател. Ако сме настроили нашия предавател на вълна 102 мегахерца, би било невъзможно да получим каквото и да е на друга честота. Ние предаваме с помощта на нашите мисли и чувства непрекъснато и привличаме подобно на магнит всичко на същото това честотно равнище.

Нашите най-скрити убеждения всъщност никога не остават вътре в нас, а се събират на дълбоко енергийно ниво с вибрациите на всичко, което резонира с нашето енергийно ниво. Тези заявки се регистрират на несъзнателно ниво в света около нас. Те се насочват към Вселената и се съединяват с подобни енергии.

Със сигурност сте чували фразата „Ние сме това, което мислим”. Има ли истина в нея? Могат ли нашите мисли наистина да оказват толкова силно влияние върху живота ни? Преди години е проведен следният експеримент.

Учител влязъл в клас, където учели деца между шест и седем години, и им казал, че е доказано, че децата със сини очи са по-умни и се учат по-добре от децата със зелени или кафяви очи. Резултатите били незабавни и впечатляващи. Синеоките деца започнали да пристъпват към изпълнението на задачите на по-високо ниво във всички аспекти. Два месеца по-късно учителят влязъл и им казал, че е допуснал ужасна грешка. Но се извинил и заявил, че всъщност е доказано, че децата с кафяви и зелени очи са по-умни и се учат по-добре от синеоките. Отново резултатите не закъснели, синеоките започнали да изпълняват задачите на обичайното ниво на развитие, докато децата с кафяви и зелени очи започнали да показват по-добри резултати.

За какво говори всичко това?

 • Ако искрено смятате, че сте умен, ще действате като умен човек.
 • Ако смятате, че сте творческа личност, ще действате творчески.
 • Ако смятате, че сте успешен човек, ще действате като успешен човек.
 • И така нататък…

Ние всички живеем в съответствие с това как оценяваме самите себе си. Тази самооценка дълго време не се създава от самите нас, а се съставя от мислите и мненията на другите за нас и от това, в което искат да ни накарат да повярваме. Вероятно всички можем да си спомним ситуации, в които сме били объркани от забележките на другите, които са изглеждали безвредни, а са оказвали голямо влияние над нас.

Някои от тези забележки са прекарали с нас целия ни живот. Така се случва хората да престават да вярват в своя потенциал и да не предприемат нищо. А всеки трябва да направи първата крачка през създадената от себе си или от другите ограниченост, преди да получи повече свобода в живота си.

Повечето хора вярват само в това, което виждат със собствените си очи. Пробуждането изисква вяра преди всичко в това как можете да видите нещата около себе си. Важно е да знаете, че силата на духа влияе на всичките ви действия и човешките ви контакти. Важно е да разберете закона на привличането.

Как работи силата на мисълта

Ключът към свободата е в нашите мисли и чувства, в убежденията, които избираме, и в разбирането на това, че не сме жертви на обстоятелствата. Свободата да определите това, което избирате и създавате, не е това, което се случва с вас по „съвпадение”, от случайно място, случайни хора или късмет.

 • Мислите, които си повтаряте, стават ваши убеждения.
 • Тези убеждения създават вътрешни образи.
 • Тези вътрешни образи влияят на чувствата и емоциите ви.
 • Нееднократно появяващите се емоции създават шаблони на поведението или навици.
 • Навикът се изразява чрез излъчване.
 • Това излъчване създава жизнения опит.
 • Жизненият ви опит формира вашите убеждения.

Например помислете си за осъществяването на някоя ваша мечта. Заедно с тези мисли влиза в действие въображението. Вие започвате да се виждате в ситуацията на изпълнената си мечта във всичките й прекрасни детайли. Тези образи предизвикват усещане за щастие, радост, благодарност и други позитивни емоции. Колкото повече си играете с тези емоции, толкова повече те стават шаблони, навици – основата на вашите действия. След известно време от вашето излъчване във външния свят другите хора започват да се отнасят към вас на нивото на вашите усещания. Този опит, например в успешни, щастливи, внезапни срещи и т.н., потвърждава първоначалните ви мисли за това, че вашата мечта се изпълнява.

Същото се отнася и за негативните мисли. Ако се виждате незначителни и недостойни, вашето въображение търси потвърждение за вашето подсъзнание. То намира стари спомени за неуспехи, ситуации, в които сте търпели поражение или не сте задоволили вътрешните си очаквания. Тези образи създават негативни чувства, такива като разочарование, страхове и чувство за липса. Те стават шаблонни чувства за липса на безопасност и увереност в себе си. Вие излъчвате тези негативни емоции към другите и те започват да се отнасят към вас съобразно вашите чувства.

Ако не вярвате в себе си, как можете да очаквате да ви вярват другите? А тъй като не вярвате в себе си, ще изпитвате повече откази, по-малко късмет и щастие ще има в живота ви и в общуването с другите.

Заключителни думи за силата на мислите

Да обобщим:

 • Мисъл (вътрешно убеждение) +
 • Фантазия (визуализация) +
 • Усещания (емоции) +
 • Поведение (навици, действия) +
 • Излъчване (подсъзнателно влияние на околния свят) =
 • ОПИТ.

Нашият разум има неограничени способности за изучаване на нови неща. Ние използваме едва 10% от способностите си, останалите 90% просто не са изследвани. Най-важната крачка към откриването на способностите ви е установяването на контакт с тези способности. Всички имаме сили, за да направим крачката от масовото съзнание и да изберем наши жизнени убеждения.

Съзнанието може да се програмира в позитивна посока. Помнете, че това, което сеем в подсъзнанието, жънем в материалния свят. Нашият разум може да стане наш враг или съюзник. Ако си повтаряме, че можем да направим нещо, безспорно ще успеем. Нашето подсъзнание веднага ще намери причини да дублира това заявление.

Или както казва Хенри Форд: „Дали мислите, че можете, или че не можете, вие винаги сте прави!”

––––

Очаквайте:

Тайните на силата на разума. Поглед през квантовата физика

 

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Загадки

Коментари

 • Препоръчвам ви „Е на квадрат“ на Пам Граут. Съдържа полезни упражнения,които ми помогнаха да усвоя закона на привличането. 🙂

  Дани 7 октомври 2016 00:00 Отговор
 • А някой би ли могъл да изброи още книги по темата? 🙂

  Ели ツ 12 декември 2015 08:30 Отговор
  • Здравейте, току-що прочетох една книга по темата, много ми допадна, препоръчвам я горещо, много добре обяснява всички тези неща свързани с мисленето и убежденията, които имаме, как ни влияят те и как изглеждаме в очите на другите хора, как да постигаме желанията си. Книгата е „Човекът, който искаше да бъде щастлив“, автор Лоран Гунел. Сега чета и другите му преведени на български книги, също много добри. Моля препоръчайте ми други подобни.

   Даниела 14 януари 2016 11:21 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори