Мистичният Човек молец от Пойнт Плезънт

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Мегавселена
  • 9 април 2016 г. в 00:01 Последна промяна:
    9 април 2016 г. в 00:31

Така нареченият Човек молец (Mothman) от Пойнт Плезънт (Западна Вирджиния) е най-загадъчното от всички легендарни същества в съвременната история.

За първи път за Човека молец се заговаря през 1966 година, когато няколко души едновременно обявили, че са го видели с очите си. Оттогава нещо подобно по описание се е появявало и в други страни по света, но все пак Пойнт Плезънт се смята за основно място на неговото обитание.

Всеки, който бил видял (или казвал, че е видял) Човека молец, го описва като крилат двуметров човек с размах на крилете приблизително 3,5 метра и предизвикващ зловещ, парализиращ страх. Най-много очевидците се впечатлявали от ярко светещите му, червени очи.

Жителката на Пойнт Плезънт Фей Девит описвала своята среща с Човека молец през 1966 година с такива думи: „Това същество скочи на капака на колата и се вгледа в моя брат. Тънехме в догадки какво може да последва. От страх не можех да мръдна няколко минути. А след това то се озова на покрива на пететажна сграда и оттам отлетя в неизвестна посока.“

Друг случай на сблъсък с Човека молец е разказан от местния предприемач Нюел Партридж. Първоначално той чул странни звуци и кучето му започнало да вие продължително. Партридж излязъл от дома си, видял странното същество и побягнал назад да вземе оръжие. Нюел бил толкова изплашен, че решил да не рискува и да не излиза повече навън, прекарал половината нощ с пистолета в ръце и така и заспал. На сутринта отрил, че кучето му е изчезнало безследно.

Най-много случаи, в които фигурира Човекът молец, са фиксирани в края на 1966 и през 1967 година. Сред срутването на Сребърния мост, съединяващ Западна Вирджиния и Охайо през 1967 година, при което загинали 46 души, Човекът молец почти престанал да се появява.

Оттогава хората започнали да свързват неговата поява с близка катастрофа. Например има сведения, че Човекът паяк е виждан през 1986 година, преди аварията на чернобилската АЕЦ.

Някои скептици смятат, че Човекът молец е просто огромен канадски жерав. Други вярват в свръхестественото същество, предупреждаващо хората за наближаваща заплаха.

Съобщения за появата на Човека молец продължават да постъпват и до днес, но това вече не се случва толкова често, както през 1967 година.

Днес в Пойнт Плезънт може да се види статуя на Човека молец – местните смятат това тайнствено създание за неотменна част от историята на своя град.

The Epoch Times

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Легенди

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори