Могъщият древен град Кахокия

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Кахокия
Димитър Димитров

Един от забравените градове на американския континент – Кахокия – е най-сложно устроения древен археологически комплекс на север от предколумбийските градове в Мексико. Бил е населяван вероятно от най-напредналата цивилизация, намираща се между мексиканската пустиня и северните части на САЩ.

Археолозите смятат Кахокия за една от най-могъщите колонии в мисисипската култура. Цивилизацията е процъфтявала 500 години преди пристигането на европейците. Оригиналното име на града е мистерия. Името, с което назоваваме територията,  идва от племето Кахокия – първите хора, които френските пътешественици открили в региона.

Смята се, че първите заселници идват през VIII век и цивилизацията им се разраства драстично до 1050 г. Открити са археологически доказателства, че районът е бил населен още преди 3200 години, но градът е създаден много по-късно – в период, който не се обуславя с големи промени, а по-скоро с продължително развитие в разбирането за каменните инструменти, кожарството, текстилното производство, култивирането на растенията и построяването на жилища.

Повече за могъщата цивилизация на Кахокия можете да научите в Древните.

Ancient Code

Категории на статиите:
История

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори