Мъск се размечта да запали две термоядрени слънца на Марс

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Основателят на компанията SpaceX Елън Мъск разказа пред Mashable за своя план по изменение на климата на Марс с цел да се създадат условия за бъдеща колонизация на планетата.

Мъск смята, че за да направим Червената планета годна за живот на хора, е необходимо да запалим две пулсиращи слънца над нейните полюси.

В отговор на въпрос за откритите от НАСА потоци солена вода на Марс, Мъск приветствал това постижение.

Ученият и бизнесмен по-рано изказа идеята за термоядрена бомбардировка на Марс с цел изменение на климата на планетата.

В коментар на своето предложение Мъск уточнил, че взривове на термоядрени бомби над полюсите на планетата са необходими за създаването на два пулсиращи малки аналога на Слънцето. Според Мъск това в най-кратки срокове ще доведе до нагряване на атмосферата на Марс.

„Газификацията на замразения въглероден диоксид, сгъстяването на атмосферата и повишението на температурите на водата ще доведат до парников ефект. В бъдеще каскадният ефект ще допринася за нагряването на планетата“, разказал Мъск.

Бизнесменът отбелязал, че взривовете ще се проведат не върху самата повърхност на планетата, затова няма да могат да предизвикат сериозни бедствия.

Мъск обаче подчертал, че все още не съществуват технологии, по които могат да бъдат произведени тези взривове.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Свят

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори