Да хвърлим термоядрени бомби на Марс, предлага Елън Мъск

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

io9
Антония Михайлова

Собственикът на компанията SpaceX Елън Мъск предложи да направим Марс обитаем, като хвърлим термоядрени бомби на Червената планета.

Мъск направил неочакваното заявление във вечерно тв шоу по канала CBS, посветено на космическите пътешествия и начините за колонизация на Марс.

Според Мъск съществуват два начина да се направи Марс годен за живот на хора- Двата начина предполагат изменение на климата на планетата. За да се предизвика затопляне на Марс, може да се „потопи“ той в парникови газове, за което ще са необходими няколко години, смята собственикът на SpaceX.

Бързият начин е по-интересен. „Бързият начин е да хвърлим термоядрени бомби над полюсите“, заявил Мъск. В отговор водещият нарекъл предприемача „суперзлодей“.

Според Мъск можем да се доберем до Марс с многоцелевите ракети, създавани от неговата компания. Впрочем последните им изпитания завършили с „ефективен провал“. Но Мъск твърди, че само след две или три години ще бъде готов да приема пътници, пише Washington Post.

Елън Мъск се явява основател и собственик на компанията SpaceX, както и председател на съвета на директорите на Tesla Motors.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Свят

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори