На везните на трудния избор

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Венера придава на Везните чар и красота, желание да се харесват и да са признати. Високоразвитите типове никога няма да се откажат от принципите си заради аплодисментите, тъй като от опит знаят, че конюнктурните съображения водят до унижения. Везните са кардинален знак, затова живеят в сегашния момент и са много предприемчиви. Но за активност те се нуждаят от сътрудничество с други хора, тъй като не могат да завършат започнатото дело.

Имат потребност от партньор за пълно щастие, но такъв, който да им позволява да съхранят своята индивидуалност. Бракът и сътрудничеството, както и обществените контакти за тях са много важни. Затова често избират юридически професии, обществена работа или се занимават с изкуство. Благодарение на това, че в този знак Сатурн е в най-силната си позиция те имат силно чувство за справедливост и към спазване на правилата на играта.

От партньорите си очакват същото и голяма работоспособност. Въпреки твърдението на много астролози, точно заради влиянието на Сатурн Везните не са мързеливи. Колкото е по-високо тяхното развитие, толкова е по-интензивен техният труд, особено след 29-ата година (цикълът на Сатурн). Везните са въздушен знак, затова подчертават интелекта, винаги търсят знания, нови мисли, духовни интереси.

Имат способност да анализират обществените събития и обкръжението. Интересуват се от психология и човешки отношения. Умеят да съветват и да помагат на хората в решаването на лични въпроси, често встъпват в ролята на мирови съдии. Техният девиз е „Аз уравновесявам”. Рядко дават воля на раздразнението си, тъй като стопанката им е Венера, но ако загубят самообладание, ще си кажат всичко. И след 50 години ще помнят казаното и ще напомнят за него. Но гневът им бързо се уталожва, оставяйки място на потиснатост.

Представителите на знака Везни са тънки познавачи на всичко, което може да се нарече хармония. Тяхното поведение често е продиктувано не от собствените желания, а от желанието да направят добро впечатление на другите. Те винаги са способни да погледнат на дадена ситуация някак отстрани. Именно заради това им качество на тях им е трудно да вземат самостоятелно важните си решения, предварително претеглят всички за и против, търсят съветите на други хора.

Управител – Венера

Принцип на знака – хармония, партньорство, равновесие

Понякога може да изглежда, че решенията сами си идват, но в действителност не е така. Везните претеглят и избират подходящото за тях предложение, но не търпят силов натиск върху своя избор. Те се съгласяват с всичко, но постъпват по свой собствен начин. Веднъж взели решение, те развиват бурна активност по пресътворяването му в реалността. Хората от този знак принципно много добре са адаптирани в социума, имат маса полезни познанства, умеят да бъдат приятели. Предпочитат да действат в рамките на закона и винаги отчитат последствията от своите действия. Везните се стараят да бъдат в течение на всичко ставащо с приятелите и познатите си и нерядко ги сравняват със себе си.

Везните обичат ясното разпределение на отговорностите, затова при създаването на семейство предпочитат взаимоотношения, в които са описани всички права и отговорности и на двете страни. Те обикновено не разчитат на интуицията си, а предпочитат трезва преценка на възможностите и перспективите на съюза. Чувстват се добре в неголяма компания, на корпоративни вечери, с лекота завоюват вниманието на противоположния пол.

В случай че имат желание, сами ще направят крачката към запознанство с всеки човек, който е предизвикал техния интерес. Близките отношения, семейните връзки са в състояние да ги отегчат. Талантите на Везните ярко се разкриват в сферата на изкуството, както и навсякъде, където се изисква дипломатичност. Господарката на Везните – очарователната Венера, ги е надарила с усет за прекрасното и умение да помиряват враждуващи страни.

Светли страни:

  •  дипломатични и любезни;
  •   романтични и очарователни;
  •   доброжелателни и общителни;
  •   идеалистични и спокойни.

Тъмни страни:

  •  нерешителни и променливи;
  •   доверчиви и лесно поддаващи се на влияние;
  •   кокетни и склонни да угаждат на желанията си.

Везните са единственият „неодушевен” знак на Зодиака, докато всички останали представляват животни или хора. Дали е съвпадение или не, те са един от най-цивилизованите знаци, олицетворяващи чар, интелигентност, добър вкус, естествена нужда към доброта и хармония. Представителите на знака Везни са способни фино да усещат красотата и изкуството и удоволствието, което носят те.

Везните са достатъчно обективни и подобно на богинята на правосъдието са способни да вземат безпристрастно решение. Прекрасно отделят мнението от фактите и аргументите, достатъчно бързо определят къде е истината и къде – лъжата. Някои Везни са способни да проявяват нетърпимост към критиката и алчност, но като цяло това не им е присъщо – по-често имат дипломатичен и сдържан характер.

Везните са чувствителни към чуждите потребности и имат почти интуитивен дар за разбиране на емоционалните потребности на приятелите си и как да ги удовлетворят. Много общителни, доброжелателни и дружелюбни, ненавиждат конфликтите между хората и правят всичко възможно, за да постигнат атмосфера на сътрудничество и компромиси. Имат по-скоро художествен ум, отколкото интелектуален, но едва ли могат да бъдат наречени авангардисти – по-скоро големи естети.

В личните си отношения благодарение на умението да разиграват различни гледни точки, Везните се стараят да постигнат приемливи компромиси. Като цяло хората от този знак не търпят разногласия и конфликти, стараят се да не се противопоставят открито. Имат успех сред противоположния пол, което при желание им дава възможност да имат доста полови връзки. Но могат да бъдат и романтични и сантиментални. В брака те са сигурни и лоялни партньори, стараят се да не огорчават съпруга си, смекчават болката, проявяват разбиране. Може да се каже, че това е един от най-чувствителните знаци на Зодиака, търпими и готови да се помирят с много недостатъци на любимите си хора.

Сред отрицателните им черти са лекомислие, повърхностност, кокетство, променливост и нерешителност. Везните не понасят рутината, но рядко се сърдят и дразнят – затова и когато търпението им стигне „точката на кипене”, може да шашнат околните с внезапен изблик на гняв. Любовта към насладите и разкоша може да ги доведе до разточителност и хазарт – и става дума както за финансите, така и за талантите и способностите на Везните. Отнасят се небрежно и към природните си достойнства, както и към парите.

 

ПРОБЛЕМИ И ТЕХНИТЕ РЕШЕНИЯ

ПРОБЛЕМ: Често се оказвате в ситуации, които не са интересни на вас или на половинката ви. Но продължавате да се стараете да сте любезни.

РЕШЕНИЕ: Не се правете, че нямате чувства. Ако започвате отношения или правите нещо, седем пъти мерете и мислете необходимо ли ви е това. „Посяваш постъпка – жънеш навик, посяваш навик – жънеш съдба”.

ПРОБЛЕМ: Често откривате, че не знаете как да доставите радост и удоволствие на околните.

РЕШЕНИЕ: Ако разберете как да се зарадвате без вреда за околните, тогава ще можете да радвате и другите.

ПРОБЛЕМА: Ситуациите, в които изпитвате панически страх, са глупости за околните.

РЕШЕНИЕ: Постарайте се да култивирате в себе си чувство на вътрешна сигурност с помощта на приятели и автотренинг.

ПРОБЛЕМ: Често ви се струва, че не правите нещо както трябва и разочаровате другите. Сами сте си най-строгият критик.

РЕШЕНИЕ: Помислете наистина ли правите лошо въпросното нещо или това е само усещане. Поработете над чувството за самоуважение и се старайте да развивате силните си страни. Отнасяйте се положително към себе си и се поощрявайте.

 

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Наука

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори