Напълно роботизираният завод на Adidas започва производство

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

adidas speedfactory
Ивайло Красимиров

Напълно роботизираният завод на Adidas, построен в Германия, вече е готов, функционален и способен да произвежда обувки за масова употреба. Заводът наречен Speedfactory ще започне с производството на серията обувки Adidas Made For (AM4), дизайн създаден специално за шест от най-големите световни градове.

Първият модел, наречен AM4LDN – Лондон ще се появи в града на 19 октомври, AM4PAR – Париж, ще бъде на пазара на 26 октомври, а останалите четири модела – AM4LA – Лос Анджелис, AM4NYC –  Ню Йорк Сити, AM4TKY- Токио и AM4SHA- Шанхай ще са на пазара през първите месеци на следващата година.

Моделите AM4, които ще бъдат произвеждани изцяло от роботи, са олекотени и създадени на базата на данни от атлети, като предлагат най-удобна и функционална форма.

Възможностите на роботизираният завод са огромни, там могат да бъдат създавани изключително сложни модели. Най-голямата иновация давана от роботизираните машини обаче, идва от възможността да се правят индивидуални модели, по характеристиките на ходилото на всеки потребител, т.е. милиони индивидуални обувки, както сега фирмата го прави само за световни атлети.

След завода в Германия Adidas ще открият напълно роботизиран завод и в Атланта, САЩ през 2018 г.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Иновации

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори