Новите слушалки на Google превеждат от 40 езика

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Google съобщи, че предстои да пусне на пазара Google Pixel Buds, слушалки способни да превеждат от 40 езика.
Голямото съперничество между Google и Apple продължава. Сега интернет гигантът съобщава за ново устройство с уникални способности. Google Pixel Buds са подобни на слушалките Air Pod пуснати от Apple, но с доста уникални качества, като това да превеждат на живо от 40 езика само след натискането на един бутон или фраза изискваща превод от даден език.

Тази функция на слушалките е налице само, когато те са свързани с телефонен апарат на Google Pixel 2. Новите слушалки са свързани и с приложението Google Assistant, активирано с глас и използващо изкуствен интелект.

От Google заявиха по повод новите слушалки, че само за една година са подобрили възможностите си за автоматичен превод толкова, колкото са постигнали за предходните десет години.

Мобилните технологии се развиват непрекъснато, интегрират във все повече нови области от нашия живот, като ще дават все повече и неподозирани възможности на хората.

Новите слушалки на Google ще се появят на пазара през ноември и ще имат цена от 159 долара.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Тагове:
Категории на статиите:
Иновации

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори