НАСА отложи следващото близко прелитане на сондата Джуно край Юпитер

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© NASA/JPL-Caltech
Ивайло Красимиров

Следващото близко прелитане на сондата Джуно край Юпитер се отлага за декември, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на НАСА.

От американската космическа агенция съобщават, че маневрата, която беше планирана за 19 октомври, е отложена, тъй като инженерите проверяват потенциален проблем с клапа на ракетен двигател.

Сондата Джуно влезе в орбита около Юпитер през юли след продължило близо пет години пътуване. С помощта на апарата учените се надяват да разгадаят тайните на най-голямата планета в Слънчевата система.

В края на август Джуно осъществи първото си близко прелитане край Юпитер, преминавайки на безпрецедентните около 4200 километра над плътните облаци на газовия гигант, припомня агенцията.

От НАСА планират още около 30 близки прелитания на Джуно край Юпитер преди приключването на мисията през февруари 2018 г.

Новото мобилно приложение на Мегавселена е достъпно безплатно в Google Play Store и Apple App Store и не събира никакви данни за теб.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Слънчева система

Коментари

  • Сондата Юнона Г-н Красимиров, Юнона….
    Джуно е американизирано и тъпо наименование.

    Кристиан Илинколов 16 октомври 2016 19:19 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори