Най-бързият дрон лети със скорост от 289 км/час

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Инженери от Лигата за състезателни дронове (Drone Racing League) създадоха нов дрон, който в момента е най-бързият в света. Новият DRL RacerX постигна скорост от 263 км в час на трасе от 100 метра, а при по-дълга дистанция достигнатата максимална скорост е 289 км/час.

Най-бързият дрон тежи 800 гр. и четирите му перки правят 46 000 оборота в минута. Така той печели надпреварата на Гинес за най-бърза скорост на задвижван от батерия и командван дистанционно летателен уред.

Основателят на Drone Racing League, Николас Хорбачевски заявява, че за построяването на RacerX  са трябвали няколко години и са използвани много технологични иновации.

Дроновете стават все по-популярни и приложими в различни сфери от съвременния живот – научни, спортни, за забавление,за наблюдения,  изследователски, военни и пр.

НАСА планира да използва дронове за изследване на Марс, от фирмата BioCarbon Engineering разработват дрон, който да сади дървета на непристъпни места, военните съчетават дистанционно управляваните дронове с изкуствен интелект за да поразяват противника и т.н.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Иновации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори