Невероятен нов китайски свръхзвуков самолет ще лети от Китай до Ню Йорк за 1 час

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Китайска компания разработва свръхзвуков самолет, способен да пътува от Ню Йорк до Китай само за един час съобщава Robb Report. Компанията зад самолета е Space Transportation. В съобението се казва, че разработва „ракета с крила“, която ще работи за космически туризъм и пътуване от точка до точка.

Джетът ще бъде по-евтин от ракетите, които се използват за пренасяне на спътници в космоса. Освен това ще бъде много по-бърз от традиционните самолети.

За да покаже скоростта, която се надява да постигне, Space Transportation е включил видеоклип на своя уебсайт. Във видеото няколко пътници се качват на борда на свръхзвуковия самолет. След това струята се обръща вертикално към небето и се изстрелва във въздуха. След няколко секунди полет, стартовите ускорители отпадат, връщайки се безопасно на стартовата площадка, където могат да бъдат използвани отново по-късно.

След това самолетът продължава пътуването си през облаците и суборбиталното си пътуване, като в крайна сметка изминава 7 000 км до местоназначението си в рамките на 60 минути. Корабът, показан във видеото, е впечатляващ, а скоростта, с която се движи, е още по-впечатляваща.

Space Transportation планира да проведе наземни тестове до 2023 г. Надява се да започне първи полет на свръхзвуковия самолет през 2024 г. и полет с екипаж по-късно през 2025 г. Тези планове са амбициозни, но компанията не спира дотук. Тя също така казва, че се надява да проведе тестов полет на космическо превозно средство с екипаж до 2030 г.

Космическият туризъм се превърна в гореща тема напоследък. Особено след като НАСА сподели надежди, че пространството ще се отвори за повече хора до 2030 г., като обяви плана си за изоставяне на МКС. Така че не е толкова изненадващо да разберем, че космическия транспорт залага на нови видове свръхзвукови самолети.

Други компании като Virgin Galactic вече са извършвали суборбитални полети с пълен екипаж. SpaceX на Илон Мъск също сподели планове за създаване на суборбитална полетна система. SpaceX обаче вече не говори за тези планове, така че не сме сигурни дали ще разработи подобни на свръхзвуковия самолет космически кораби, върху които работи Space Transportation, или дали SpaceX може да възприеме различен подход.

Като цяло бъдещето на космическия туризъм и самия космически транспорт е нещо, към което можем да очакваме да се стремят много компании. Това, че много големи компании участват в планове, които се занимават с бъдещето на пътуванията, трябва да ни даде надежди за появата на свръхзвукови самолети, способни да ни отведат до всяка точка на света с невероятна скорост.


Така и така си тук …

… искаме да те помолим за услуга. Ние сме малка независима редакция, което значи, че сами си решаваме какво да правим и за какво да пишем. Нямаме абсолютно никакви зависимости към рекламодатели, собствениците ни не са милионери, нямаме никакви взаимоотношения с политици или пък бизнесмени. Никой не редактира редактора. Никой не „насочва“ мнението ни. Затова ти можеш да ни подкрепиш. Ако ни четеш редовно и смяташ, че статиите, които качваме са полезни, интересни или забавни, може да натиснеш бутона по – долу и да дариш сума по свое усмотрение.
Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Технологии

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори