Невероятен оптичен феномен в небето над Финландия

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Рядък оптичен феномен са наблюдавали миналата седмица жителите на финландския град Аура – изображение на улиците на населеното място в небето.

Снимката на „небесната карта“ е направена от местния фотограф-любител Миа Хейкиля. По думите ѝ планът на улиците се виждал в продължение на половин час. Тя била толкова пленена от необичайната картина, че без да се замисля, взела апарата и се качила на кофа за боклук, за да я запечата.

„Картата“ е съставена от отражения на уличните лампи и очертанията на градските улици. В горните слоеве на атмосферата са се образували ледени кристали, които са създали ефект на огледало, казват специалистите.

Отстрани това изглеждало като стълбове светлина, насочени в небето. Но тъй като Хейкиля се намирала в „епицентъра на събитието“, тя видяла тези потоци светлина като отразени в небето ярки точки, пише Huffington Post.

Както отбелязват наблюдатели, небесната карта е дори по-хубава от нарисуваните от човек, тъй като отразявала всички последни изменения.

Категории на статиите:
Синя луна

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори