Нова версия на Facebook за мобилни устройства

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Стандартната версия на Facebook за смартфоните, работещи под Android, дърпа твърде голяма част от мобилния интернет и ресурс от устройството, върху което работи. Разбира се, в случая говорим за потребителите, които не разполагат с телефон от висок клас и мобилен план с почти неограничени възможности.

За да преодолее споменатите главоболия за милиони потребители, Facebook анонсира Facebook Lite – олекотена версия на социалната мрежа, която е с размер под един мегабайт. Въпреки скромните си размери Facebook Lite ще предлага най-важните елементи на по-големия си събрат.

Дори на по-бавни мрежи Facebook Lite ще може да предоставя навременни ъпдейти от News Feed-а, статус ъпдейти, снимки, известия и т.н.

Нещо повече – Зукърбърг и компания стоят и зад проекта Internet.org, който ще осигури безплатен достъп до най-важните услуги на социалната мрежа на развиващите се пазари.

Facebook Lite вече може да бъде изтеглен в Азия, като се след няколко седмици се очаква неговата премиера и в Африка, Европа и Южна Америка.

iNews.bg

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
HiTech

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори