Огромна пукнатина зейна в Мексико

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Огромна пукнатина в Северозападно Мексико зейна в резултат на внезапно пропадане на земята.

Пукнатината с дължина 1 км, ширина до 5 метра и дълбочина до 8 метра и се намира недалече от Ермосильо – административен център на щата Сонора, като прекъснала главния път Highway 26 между този град и тихоокеанското крайбрежие, както и няколко местни второстепенни шосета.

За мащабите на пукнатината може да се съди по видео, заснето от безпилотен апарат.

Сега властите на Мексико съвместно с учените се опитват да установят причината за разцепването на земята. Изказват се няколко теории.

Службата за гражданска отбрана съобщила, че пукнатината може да е провокирана от земетресението, регистрирано в този район на 10 август. Според друга версия земята се разцепила от подземни води, които са образували дере в меката земя и отишли по-дълбоко.

В същото време, според геолози от Сонорския университет, пукнатината можело да се е появила от импровизиран язовир, направен от местни фермери в пясъчно-каменистата пустиня с цел събиране на дъждовна вода.

Разтварянето на земята усложнило живота на местните жители, принудени да търсят начин за нейното заобикаляне. Пропадането на земята все още продължава.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Загадки

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори