Питон погълна жена в Индонезия

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Питон
Ивайло Красимиров

Тялото на жена в Индонезия наскоро беше открито в стомаха на масивен, дълъг 6,7 метра питон, който е убил и погълнал жертвата си цяла. Жената, 54-годишна на име Джахра, е изчезнала в провинция Джамби на остров Суматра на 23 октомври, според CNN Индонезия. Семейството й съобщило, че е изчезнала, когато същата вечер тя не се прибрала у дома. Група за издирване, която включвала и съпруга й, не успяла да я намери тази нощ, въпреки че открила сандалите й и няколко дрехи на земята, съобщава The Guardian. На следващия ден местните жители забелязали гигантски питон, който дебнел близо до мястото, където били намерени нейните изхвърлени дрехи.

Свидетели казват, че змията е имала подозрително голяма изпъкналост на корема, съобщи BBC News. Група селяни подгонили питона и го убили. След като отворили корема на змията, те открили тяло вътре, което било идентифицирано като това на изчезналата жена, казва началникът на местната полиция AKP S Harefa в изявление пред CNN Indonesia.

Индонезия е дом на огромно разнообразие от питони, включително зелени дървесни питони (Morelia viridis), аметистови питони (Morelia amethistina), суматрански късоопашати питони (Python curtus) и мрежести питони (Malayopython reticulatus), най-дългият вид змия в света.

Въпреки че змията, която е убила жената, не е идентифицирана, вероятно е мрежест питон предвид големия му размер. Мрежестите питони могат да бъдат дълги до 28,5 фута (8,7 м) и да тежат до 320 паунда (145 килограма), според Zoo Atlanta в Джорджия. Като всички питони, те убиват и консумират плячката си, като бавно я изстискват до смърт и след това я поглъщат цяла. „По същество те могат да станат толкова големи, колкото плячката им“, каза Мери-Рут Лоу, бивш служител по опазване и изследване от Mandai Wildlife Group, за BBC News.

Известно е, че мрежестите питони понякога поглъщат хора. През 2018 г. подобна атака, при която индонезийска жена беше убита и изядена от мрежест питон, нашумя в международните заглавия. Въпреки това, експертите казват, че тези случаи са изключително редки – само най-големите змии са достатъчно големи, за да свалят човек, а ние не сме лесна плячка за преглъщане благодарение на широките ни рамене, които могат да заседнат в гърлото на змията. За щастие, повечето напълно пораснали мрежести питони се придържат към диета от цибетки, птици, диви прасета и от време на време маймуни, според музея Вандербилт в Лонг Айлънд, Ню Йорк.


Така и така си тук …

… искаме да те помолим за услуга. Ние сме малка независима редакция, което значи, че сами си решаваме какво да правим и за какво да пишем. Нямаме абсолютно никакви зависимости към рекламодатели, собствениците ни не са милионери, нямаме никакви взаимоотношения с политици или пък бизнесмени. Никой не редактира редактора. Никой не „насочва“ мнението ни. Затова ти можеш да ни подкрепиш. Ако ни четеш редовно и смяташ, че статиите, които качваме са полезни, интересни или забавни, може да натиснеш бутона по – долу и да дариш сума по свое усмотрение.
Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Животни

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори