Призраци на жертви се появили след цунамито в Япония

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Public Domain
Антония Михайлова

Дълго време след цунамито, опустошило бреговете на Япония през 2011 година, пожарните служби в Тагаджо получавали съобщения от пострадалите райони.

Бригадите тръгвали към развалините, за да се помолят, и позвъняванията спрели, съобщава Ричард Лойд Пари, редактор по Азия от Times of London в статия със заглавието „Призраците на цунамито“.

По време на своето изследване за книга за цунамито той разговарял със свещеник, който гонел духове на жертвите от бедствието. Други казвали на Пари, че след цунамито се появили много привидения.

Таксиметрови шофьори превозвали пътници призраци. Водач в Сендай качил тъжен на вид човек, който поискал да го откара в къща, която била разрушена. Когато колата пристигнала на мястото, пътникът изчезнал. И все пак шофьорът отворил вратата, за да пусне духа.

Преподобният Канеда, свещеник в дзен храм в град Курихара (на 30 мили от брега), казал на Пари, че с молитвите си е прогонил много привидения.

Румико Такахаши, 25-годишна медицинска сестра от Сендай, разказала, че ѝ се явили повече от 20 привидения на жертви от цунами през лятото на 2013 година, преди да се научи да ги прогонва.

По разказите на Канеда един от духовете бил човек на средна възраст, който търсел своята дъщеря, викал я по име: „Каори, къде си, Каори? Трябва да стигна до училището, цунамито идва!“

Когато Канеда заговорил с него, призракът попитал: „Аз жив ли съм, или не?“ „Не – отвърнал Канеда. – Вие сте мъртъв.“ Гласът попитал колко хора са загинали. Канеда му отговорил, че жетвите са 20 000. Призракът се учудил: „20 000? Толкова много?“

Канеда го попитал къде е бил. „На дъното на морето. Много е студено“, отвърнал духът.

Бащата на Аяне Суто загинал в цунамито. Когато тя видяла бяло цвете на гроба му, била в шок. Десет дни по-рано още не знаела жив ли е той, или мъртъв, и много се притеснявала. В този ден Суто тръгнала към банята и когато вадела чехлите си от шкафа, открила бяло цвете в една от тях. Било същото цвете като на гроба на баща ѝ.

„Как може цветето да е попаднало в чехлите в затворения шкаф?“, пита тя. Макар че Суто не вярва в съществуването на духове, тази печална мистична история ѝ донесла известно успокоение.

Земетресението в Чили от 2010 година

Аналогични явления имало и след земетресението от 8,8 по Рихтер край бреговете на Чили, предизвикало цунами на 27 февруари 2010 година.

Местното издание Paula съобщило за няколко случая на поява на призраци. Ренато Перес, нощен пазач в строителната компания Besalco, разказал, че през нощта дошла жена при него и попитала: „Можете ли да ми помогнете? Синът ми се намира във водата, до онази опора на моста. Той загина в резултат на цунамито.“

Перес не знаел как да реагира. Казал, че не може да помогне в този момент, но ще говори с шефа си сутринта, за да види какво може да направи. Той взел химикалка, за да запише името ѝ, но когато се огледал, жената била изчезнала.

На следващия ден спасителите намерили тялото на 11-годишното момче точно на мястото, където посочила жената.

Викове на призраци се носели от палатковия лагер в Чили, където загинали 30 души. Имало съобщения и за други появи на духове.

Поява на призраци била отбелязана и след други стихийни бедствия, включително земетресението през 2011 г. в Крайстчърч, Нова Зеландия, и падането на лавина в Уелингтън, щата Вашингтон, САЩ, през 1910 година.

The Epoch Times

Категории на статиите:
Загадки

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори