Древна цивилизация карала гигантски коли преди 14 млн. години

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Разумни същества са се возили на гигантски коли върху повърхността на Земята преди 12–14 милиона години. Следите от тези пътешествия се виждат и днес.

Сензационното изявление е на директора на руския Научен център за фундаментални изследвания в областта на естествознанието, кандидат на геолого-минералогичните науки Александър Колтипин. древни следи от автомобилиСпоред него на Земята са съществували разумни същества, които са бродили по нашата планета с гигантски всъдеходи. Доказателствата за това парадоксално твърдение според учения съществуват в изобилие в Турция.

– Тази година екип от четирима руски изследователи се отправихме да огледаме археологически обекти в Централна Турция – в източния край на Централна Анадола – казва Колтипин пред „АвтоВзгляд“. – За това пътуване взехме кола под наем от летището в Анкара. След известно време се добрахме до едно от най-отдалечените места от нашия маршрут – Фригийската долина.

Щом навлязохме надълбоко в територията по черен път с цел изследване на скали около град Доджер, решихме да продължим до близкото село, в което започваше асфалтирано шосе. В началото всичко си беше нормално. Но с всеки сто метра пътят ставаше все по-лош, а „коловозите“ в него – все по-дълбоки. древни следи от автомобилиПостепенно пътят се раздвояваше, след това отстрани се появиха нови улеи. Всички те бяха толкова дълбоки, че преминаването по тях с обикновена кола (Fiat linea) беше невъзможно.

Решили да изясним възможността за заобикаляне, излязохме от колата и… зяпнахме от учудване. Улеите на този и съседните „пътища“ представляваха вкаменели следи от колела в туфогенните скали. Съдейки по всички признаци – неогенска повърхност. И тези каменни простори бяха покрити със следи от колела, които са преминавали тук преди много милиони години.

– Милиони? Но според общоприетата версия колелото е било изобретено от човека преди няколко хиляди години…

– Изглежда, става дума не за човешкия род…

– Отритите от вас следи образуват система от праисторически пътища?

– Натъкнахме се на огромно пустинно поле – десетки километри дължина, десет километра ширина – изпъстрено с такива следи. Но никаква система не забелязах. Само че разстоянието между двете съседни следи навсякъде е еднакво и напълно съответства на улеите от сегашните лекотоварни автомобили. древни следи от автомобилиМаксималната дълбочина достига един метър. На страничните стени в най-дълбоките места се виждат хоризонтални драскотини, които много изглежда да са оставени от стърчащите краища на осите, на които са били закрепени колелата на древните средства за придвижване. Открихме много такива участъци.

Може да се предположи, че древните колесни екипажи са пътували по някаква податлива почва – може би просто влажна повърхност, и са проправяли в нея дълбоки улеи, а след това тази повърхност постепенно се е вкаменила, съхранявайки до наши дни всички отпечатъци. Подобни случаи са добре известни на геолозите – има да речем примери за „естествена консервация“ на следи от динозаври.

„Коловозното“ поле стана за мен напълно неочаквана находка. В справочниците, в пътеводителите не се среща дори споменаване за този феномен. Единствените два източника, които успях да открия, са отчети за работата на турски аспирант и още един изследовател с английски произход. И двамата наричат вкаменелите улеи „следи от талиги“. древни следи от автомобилиНо ние с моя колега Андрей Кузнецов след внимателно изучаване стигнахме до еднозначен извод: следите нямат никакво отношение към талигите. Между улеите няма следи – дълбоки канавки от краката на животни или хора. Търсихме внимателно, но не открихме.

Така че по-скоро трябва да се говори за автомобили или всъдеходи. Улеите понякога се пресичат, като на някои места едната следа е по-дълбока, а пресичащата я – по-плитка.

След като няколко снимки на уникалното поле бяха качени от нас в интернет, на форума някои посетители на сайта изказаха аргументи, че тяговото усилие в тези всъдеходи се е предавало върху корпуса, а не върху колелата.

Намери се дори човек, който построи вариант на конструкцията на такъв механизъм. Други аналитици, по характера на следите, оставени на завоите, стигнаха до извода, че по-скоро всъдеходите са били 6- или 8-колесни, с диаметър на колелото около един метър.

Външният вид на улеите не предизвиква съмнения в тяхната древност. Повърхността на места е подлагана на силно обветряне, някъде се виждат пукнатини-разломи, по които протича минералообразуване, добре се виждат вторични изменения… Възрастта на тези следи се определя от тези туфи и вулканити, които образуват самото поле – минимум 12 милиона години.

– Толкова категорично?

– Методиката за определяне на абсолютната възраст на вулканитите е разработена добре. Затова мога с увереност да кажа, като геолог, че неизвестни ни допотопни всъдеходи са браздели по днешната Централна Турция преди 12–14 милиона години. древни следи от автомобилиМестността, където се намира полето с невероятните автоследи, е слабо населена, там са разположени само няколко селца, най-голямото от които е Газлигол. Но и съвсем непосещавани тези места не могат да се нарекат.

Археолозите избягват да засягат тази тема, тъй като този факт нарушава всичките им класически основи. Впрочем да кажа, че мой колега откри подобно поле с каменни улеи и в Копадокия – на 200 километра от нашето.

– Тоест вие смятате, че в много-много далечни времена на планетата са съществували разумни същества, ползващи изобретени от тях „праавтомобили“?

– Смятам, че в дадения случай ние се сблъскваме със следи от тази цивилизация, която е съществувала преди класическото сътворение на света. Възможно е носителите на тази працивилизация да са били същества, абсолютно различни от съвременните хора.

В преданията на много народи се казва, че някога на планетата е съществувал друг свят, който бил разрушен в резултат на ужасна катастрофа. За тези свръхдалечни времена има сведения в религиозната литература. Например в Новия завет се среща споменаване за допотопната история на Земята. А Коранът съобщава, че до сътворението на света Земята е била населена с джинове.

Всъщност откритите от нас следи на праисторически автомобили, пътували по земята преди милиони години – са само един от аргументите в полза на преразглеждане на тези рамки, които са установени от съвременната общоприета история на Земята.

При желание на нашата планета могат да се видят огромно количество артефакти, потвърждаващи съществуването на много древни цивилизации, чиято възраст се изчислява на стотици хиляди и милиони години.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Археология

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори