Сами ли сме във Вселената?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Мегавселена
  • 20 юли 2016 г. в 13:16 Последна промяна:
    20 юли 2016 г. в 13:16

От съществуването си цивилизованият човек си поставя въпроса – сами ли сме във вселената?

Знае се, че истината се постига с факти и знание, но също и че има нещо повече от фактите, с  които разполагаме и сме в състояние да видим. Истината винаги е реална, но реалността не винаги е истина. Има неща, които остават скрити, непознати и съответно не са обхванати от наличното знание.
Но нали липсата на знание не може да потвърждава или да отрича нещо? Истината може и да боли, но реалността страховито безгранична.

Ето ни и нас сега, 14 милиарда години след Големия взрив. Учените сякаш имат отговор на това, как всичко е започнало. Нямат обаче отговор докъде се е разпростяло и докъде може да е стигнал разумният живот. Науката няма отговор на много странни от наша гледна точка неща.

И така тук ли са извънземните? Навлезли ли са вече в нашата система, докато знанието ни остава непълно и невъзможно да ги открие?

От древни времена се разказват истории за духове, за омагьосани хора и обекти, за скрити тайни. След като ни липсва знание можем ли да направим вярната разлика между паранормалното и извънземното?

Знаем за съществуването на много паранормални неща на Земята, за провокиращи мисълта парадокси, за необясними мистерии .

Нека направим една експедиция към някои от най-известните нерешени мистерии.

Нетленните тела.

Известни са много случаи, при които силно религиозни хора са починали, но телата им не се превръщат в прах, без да са използвани химикали и билки. Телата са останали непроменени за стотици години.

Извънземните видени от Аполо 11

Аполо 11 беше първият космически кораб кацнал на Луната. След като са кацнали и са устроили своя базов лагер, те виждат странен обект. Първоначално помислили, че е парче от  тяхната ракета, но бързо забелязали, че това всъщност е друга ракета, летяща в друга посока на около 10 000 км от тях. До днес НАСА не е обяснила случая.

Чудото на Слънцето

Хиляди хора се събират във Фатима, Португалия през 1917 г., когато забелязали странна активност на Слънцето. След кратък дъжд, Слънцето се появило като въртящ се диск, излъчващ многоцветна светлина и рязко се засилил към Земята, а хората помислили че това е краят на света. Случилото се е документирано от много вестници и преки свидетели на станалото.

Йозеф от Купертино

Християнски мистик и светец, роден през 1603 г. Още като дете той е видения. Твърди се, че по – късно тези видения са му помогнали да усвои левитацията. Често при свои проповеди той се е издигал над земята.

Ръкописът Войнич

Книга написана на неизвестен език и датирана от 1404 година. Считана е за една от най-големите мистерии. В нея има илюстрации на растения и обекти непознати на Земята.

Сигнал от звездите

Астрономът Джели Еман проучва радиоефира и търси радиосигнали от космоса, когато хваща сигнал идващ от съзвездието Стрелец. Сигналът продължава 72 секунди и идва от разстояние 120 светлинни години, разстояние, което хората все още не са покорявали.

Безкрайна вселена

Диаметърът на вселената е 93 милиарда светлинни години. Вероятно в нея има около 100 милиарда планети подобни на Земята.
Дали вече са тук? Оставяме на вас да решите.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Загадки

Коментари

  • Не знам при всички ли е така, но отварянето на статиите става все по бавно и бъгаво. Чак се отказвам понякога и затварям сайта.

    Борис 21 юли 2016 12:07 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори