Сарказмът като суперсила: 6 преимущества на саркастичния човек

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Мегавселена
  • 29 юли 2016 г. в 07:17 Последна промяна:
    29 юли 2016 г. в 07:18

В днешната модерна култура сарказмът е популярна сатирична форма на изказ.

Ето 6 характеристики на саркастичния човек, всяка от които е добро доказателство, че сарказмът е едно от най-положителните качества, които хората могат да притежават.

1. Винаги можете да познаете, когато някой лъже

Вие винаги внимателно следите случващото се около вас и когато някой се опитва да ви заблуди, вие моментално разкривате намеренията му. Никой ме може да ви измами, защото в никакъв случай не го допускате.

2. Не изпитвате срам

Вашият остър ум пречупва бързо чуждата критика. Винаги знаете какво да кажете на някого, за да ви остави на мира. Умеете да се защитавате, дори когато някой ви е разстроил.

3. Умело четете между редовете

Когато някой се опита да скрие нещо, вие сте първият човек който го усеща. Можете да четете езика на тялото и добре знаете какво означава всяко движение. Когато става дума за ситуации, в които се изисква набито око, то това е вашето и с това си умение сте винаги наясно какво точно се случва.

4. Умеете да назовавате проблемите с истинските им имена

Всички си мислят едно и също нещо, но вие сте достатъчно смел, за да го изречете. Посочвате това, което никой не казва и слагате картите на масата. Хората ще ви бъдат благодарни за това, така че това е едно от най-ценните качества, което притежавате.

5. Можете да спорите по-добре от повечето адвокати

Никой не може да спори по-добре от саркастичните хора. Наясно сте къде точно е коренът на проблема и умеете ясно да защитавате позициите си. Да се спори със саркастичен човек не винаги е лесна задача.

6. Отлично преценявате слабостите на другите

Това едновременно е и позитивна, и негативна способност. Знаете как да поставите човек на мястото му, когато е необходимо, но също така в трудни моменти сте и силна опора за приятели и семейство. Вашата подкрепа е много по-силна от тази на другите хора, които не са толкова интуитивни и не забелязват чуждите слабости.

Така че, пазете сарказма си и го използвайте като скритата си сила, защото той е едно от най-добрите личностни оръжия които притежавате.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Тагове:
Категории на статиите:
Психология

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори