Широтата на душата

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Символът на родените в знака на честността и откровеността е стрела, насочена към целта от уверена ръка. Повече от всичко Стрелецът обича свободата и независимостта. Енергичен и откровен, достига до целите си с положителни мисли. Покровителят му Юпитер – управител и защитник, в случай на нужда винаги ще му помогне, дори понякога това да е в последната минута.

Стрелецът е преизпълнен с чувство за отговорност за себе си и околните. Дори ако не е получил образование, той притежава абстрактно мислене. Справедлив, честен, великодушен, той се нуждае от признание и хармония. Присъщ му е идеализъм, но слаборазвитите типове може да станат религиозни фанатици и слепи привърженици на разни философии.

Стрелецът трябва да се учи на търпение. Такива понятия като внимателност и спестовност не играят роля в живота му. Склонен е да взима прибързани решения. Неспособен на лъжа, самият той прям и откровен, той е извън всяко подозрение. Който си има работа със Стрелец, трябва да има дебела кожа, тъй като неведнъж ще чуе истината право в очи.

Към враговете си обаче може да е безпощаден. Но ако се страхува от тях, това може да доведе до тежки депресии. Благодарение на интуицията си бързо схваща основните мисли, има способност да предвижда развитието в бъдещето. Прогнозите му поразяват със силата на пророчеството. Той съзнава, че проявата на цивилизацията е резултат от човешкото мислене и действия. За него е типичен девизът „Аз виждам”.

Не се страхува да прониква в напълно нови области, за които другите дори не мечтаят, ръководен от желанието да разбере и опита себе си, в търсене на приключения и вълнения. Обича да пътешества из чужди страни в мислите си или наяве. Обича другите да ценят работата му, както и самия него, разбира се. Творческите сили, заложени в него, развиват неговото Аз. Жените обичат домашната работа, своята независимост; те са приятни и добри партньорки.

Управител – Юпитер

Принцип на знака – честолюбие, свободолюбие, страст към изисканост

Стрелецът е най-откритият, оптимистичен и жизнерадостен знак на Зодиака. Той има многостранни интереси, които задоволява, пътешествайки в реалния или въображаемия свят. Без да обръщаме внимание на привидната му разпиляност, той превъзходно умее да прави обобщения от различни факти и философски гледа на живота. Неговите таланти най-ярко изпъкват, когато той може да поучи някого на нещо, на до го наставлява по пътя на истината. Стрелецът е класически образ на наставника. Неговият управител Юпитер го дарява с късмет и интерес към науката.

Най-важните решения в живота си Стрелците взимат, намирайки се в приповдигнато настроение, следвайки определена цел. Изобщо за Стрелците словосъчетанието „цял живот“ не е празно изказване. Още в младостта си те избират основните направления на своето развитие и ги следват, откривайки по пътя си много интересни и необичайни неща. От Стрелците се получават прекрасни учители и изследователи, способни да намерят смели теории за обяснението на съществуващия порядък на нещата. Цялото си богатство Стрелецът щедро дели с околните, за което се ползва с всеобщото уважение и любов.

Стрелецът открито, понякога директно изказва своите мисли, мнение, тъй като най-много от всичко цени справедливостта. Той се чувства уверен, когато се сражава за истината. Действа импулсивно, но благодарение на неподражаемото си дар слово и превъзходното чувство за хумор могат да убедят всеки противник в своята правота. Ту предпочитат мирно да решават всички въпроси, но ако нямат избор, ще се сражават открито.

В личния си живот Стрелците принципно са щастливи хора. Тъй като обичайно не ги свърта на едно място (рядко ще видите Стрелец, който обича да се застоява вкъщи), те намират сродни души в различни краища на света. Благодарение на вътрешно присъщата си щедрост и на непосредствеността в отношенията те бързо се приспособяват на всяко ново място, обграждайки се с приятели. В семейството обикновено се вслушват в тяхното мнение (дори то да звучи по различен начин) и често спокойно понасят дългото отсъствие от дома. Когато се върнат, непременно ще зарадват своите любими с подаръци и интересни разкази.

Светли страни:

  •  оптимистични и свободолюбиви;
  •   весели и добродушни;
  •   честни и праволинейни;
  •   интелектуални и философски настроени.

Тъмни страни:

  •  неоправдано оптимистични и небрежни;
  •   безотговорни и повърхностни;
  •   нетактични и неспокойни.

Стрелците имат позитивен поглед на живота, предприемчиви са, пълни с енергия, универсални, смели и се стремят да разширят всички сфери на знанията си. Те обожават да пътешестват, а умът им е открит за всичко ново, особено ако това ново има философски и религиозни корени. Оптимизмът на Стрелците не угасва дори когато надеждите им не се оправдават – те достатъчно леко гледат на нещата и прощават грешките.

Но ако в дейността им са въвлечени други хора, те могат да възприемат неуспехите доста по-болезнено и това е недостатък на идеалистичната им природа. Те често не отчитат мнението и желанието на околните, а също влиянието на последствията от своите действия върху съдбата на другите. Честни, сигурни, щедри и искрени, пристрастени към справедливостта, Стрелците често застават на страната на онеправданите и защитават слабите. Те са олицетворение на самия баланс на лоялността и независимостта.

Имат вродено чувство за нравственост, макар че често надценяват значението на ритуалите в своя живот. Така, ако са последователи на някое учение или религия, те стриктно ще изпълняват всички правила и норми, макар в душата си да не вярват и да не разбират тяхното значение.

Стрелците са отлични изследователи, обичат да въплъщават в живота си проекти, свързани с научни разработки, и да внедряват нещо ново. Имат широк кръгозор и талант на стратези, много свои идеи са способни да доведат до последователите си така, че тези идеи стават интуитивно разбираеми за различен тип хора. Те са смели и волеви организатори, щедри и в същото време внимателни при работа с инвестиции и други финансови ресурси.

В любовта Стрелците са прости и искрени, но ако ги е застигнала някоя душевна драма, могат да се озлобят и цинично да отмъщават на представителите на противоположния пол – всички поред, както и да водят хаотичен полов живот. В секса Стрелците са изследователи и няма да се успокоят, докато не опитат всичко.

Животът на Стрелците в брака зависи от това какъв е този брак. В някои случаи те използват семейството като база за любовните си похождения. В други случаи Стрелецът е верен на съпруга си, но обикновено избира такава професия, която да компенсира жаждата му за знания. Просто му е жизненонеобходимо да проявява смелост, решителност, да отива „отвъд хоризонтите”. Понякога дори рискува толкова да се задълбочи в своята професия, че да забрави за всички роднини и близки, да изглежда студен и безчувствен. Но това не е така.

Сред недостатъците на Стрелеца е неговата гневливост – той е способен да избухне за някоя глупост. Нетърпението също – някой нов проект той иска да започне и завърши „сега и веднага” и често изисква от колегите си прекалено много. Понякога преувеличава своята значимост и принизява успехите на другите. Неспособен е да прави баланс между работата и личния си живот. Ако се е задълбочил в някой важен работен проект, ще будува и нощува над него и пак ще забрави за близките си. Което може да се хареса на началството, но едва ли ще зарадва семейството му.

Взискателност, самохвалство, невнимателност, екстравагантност, лекомисленост, прекалена веселост, суеверие и лицемерие – ето списъка на най-сложните качества на Стрелеца.

 

ПРОБЛЕМИ И ТЕХНИТЕ РЕШЕНИЯ

ПРОБЛЕМ: Околните могат да ви игнорират, тъй като имате прекалено много идеи за единица време.

РЕШЕНИЕ: Убедете се, че имате предвид нещо, което наистина има тези качества, за които говорите. Проверете факт ли е това или, или е измислица.

ПРОБЛЕМ: Другите престават да ви се доверяват и да ви приемат на сериозно.

РЕШЕНИЕ: Постарайте се да не преувеличавате своята значимост и по-малко спорете с другите. Ако околните се чувстват неловко, те няма да са склонни да ви се доверяват.

ПРОБЛЕМ: Чувствате се загубени и разочаровани.

РЕШЕНИЕ: Фокусирайте се върху едно дело, доведете го до съвършенство и се наслаждавайте на резултата.

ПРОБЛЕМ: Струва ви се, че тъпчете на едно място, вместо да се придвижвате напред.

РЕШЕНИЕ: Постарайте се да не сте прекалено взискателни и да не се придържате към рамки от време. Установете няколко кратковременни цели и фиксирайте постигането на всяка от тях. Така ще постигнете по-дългосрочен резултат.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Наука

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори