Власт и магнетичност

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

В някои отношения Скорпионът е най-силният знак, тъй като е подвластен на Марс и Плутон, а Уран – планетата на неочакваната енергия, се намира в този знак в най-силната си позиция. Основополагащото преобразяване във всички области се отнася към Скорпиона. Това преобразуване може да се появи на висша или нисша степен, в зависимост от мотивите.

Принципно Скорпионът се стреми към самоусъвършенстване. Притежава несломима сила на волята и ярки емоционални импулси. Често животът му е борба с тези импулси, за да ги подчини на творческото целенасочено начало и да ги държи под контрол.

Скорпионът е знак на сексуалността и представителят му е страстен любовник. Ако страстта му загуби контрол, това води до жажда за обсебване, ревност и насилие. Нито един знак не е толкова мощен както в доброто, така и в лошото. Той пуска в ход своята енергия и е много важно да се намира на верния път. Никога не се отнася лекомислено към живота, всичко което прави, го прави сериозно.

Желанието му е да прави всичко съвършено, което му пречи да разчита на другите. Развитият тип Скорпиони са страстни борци за справедливост и не се страхуват дори от смъртта. За разлика от Овена Скорпионът е много устойчив, понеже той е фиксиран (постоянен) знак. Държи се до самия край, без оглед на жертвите. Презира слабостта в себе си и в хората, но може да е великодушен, състрадателен и да направи всичко, за да помогне. След това обаче разчита човекът да се научи на самостоятелност и да се грижи сам за себе си.

Дипломацията не е негова стихия, така че възгледите и чувствата си най-често изказва открито, без да украсява истината. И ще предпочете да замълчи, отколкото да изкаже неопределено мнение или усещане. Стреми се да стигне до края, до самата същина. Талантите му са в областта на великите открития, особено в изучаването на мистерии. Той умее да пази тайни и горко на този, който разкрие неговите или си заслужи гнева му. В борбата не знае жалост и сам не я очаква. Който иска да кръстоса шпага с него, трябва да се подсигури предварително и предвидливо.

Той е силен, има пронизващ поглед, пръска около себе си мистика и излъчва магнетизъм. Има добра интуиция, умее да разгадава мислите на хората и да ги кара да споделят. Духовно развитите Скорпиони черпят сили от природата за творчество и възраждане. Постиженията му често граничат с чудо. Той не знае страх от смъртта и за него е естествено мистичното разбиране „умри и бъди”. Девизът му е „Аз желая”.

Управител – Плутон

Принцип на знака – възраждане, мълчаливост, находчивост

Скорпионът е най-тайнственият знак на Зодиака. Той е много чувствителен към различен род критични ситуации, а понякога направо може да изглежда така, сякаш привлича като магнит различни произшествия. Представителите на този знак напълно разкриват своите таланти именно в емоционално напрегнатите ситуации. Те запазват хладнокръвие, издръжливост, способност да вземат нестандартни решения в такива случаи, когато чувстват сериозна опасност за себе си или работата, с която се занимават.

Емоционалната ангажираност в ситуацията кара Скорпиона да тръгне на риск, да встъпи без колебание в борбата. Ако вниманието на Скорпиона е привлечено от нещо, той започва бавно, но упорито и вярно да го следва. Неговият интерес напомня хватката на бултериер. Никакви обстоятелства, съвети, презастраховки не могат да го отклонят от избрания път. Понякога оставя впечатлението, че за него колкото е по-страшно, толкова е по-интересно. Скорпионът оставя работата само когато я доведе до логичен край.

Настойчивостта и непреклонната му воля за победа заставят околните да уважават представителите на този знак. Понякога уважението преминава в страх, понеже за достижението на целта Скорпионът не се колебае да използва и нетрадиционни методи. Способностите на този знак се проявяват в различни изследователски дейности, били те свързани с наука или криминалистика, или пък някакъв вид инспекторска дейност. Много от тях също така реализират страстта си към силните усещания, занимават се с екстремни видове спорт или дейност, свързана с риск (спасители, пожарникари, хирурзи и т.н.).

Принципно Скорпионите бързо намират основните причини за проблемите, тоест „слабото звено“ в своята среда и впрягат немалко сили за борба с тях. Те обаче не афишират своите действия, а за това, че в дадена ситуация е бил намесен Скорпион, може да се съди по резултатите.

И в личния си живот предпочита екстремните усещания. Прави това невинаги съзнателно, но затова пък техният дом рядко може да напомня на тихо местенце, където може да се отдъхне от всекидневната суета. По-скоро това е жилище на алхимик, на което се отразяват резултатите от неговите експерименти (успешни и не съвсем). Подкрепата на близките хора е важна за тях, от друга страна – загрижеността, опеката и собствените семейни отговорности нерядко толкова ги напрягат, че те предпочитат уединението.

Светли страни:

  •  решителни и енергични;
  •   емоционални и интуитивни;
  •   мощни и страстни;
  •   ентусиазирани и магнетични.

Тъмни страни:

  •  ревниви и обидчиви;
  •   неудържими и склонни към насилие;
  •   прикрити и упорити.

Скорпионът е най-дълбокият, мощен и интензивен от знаците на Зодиака. Дори когато проявяват сдържаност и спокойствие, в душата им кипи цял адски коктейл от страсти, а под външната студенина се крие вулкан от енергия. Скорпионът наистина е вулкан, който до известно време се крие под спокойната повърхност на езерото (воден знак), за да се взриви в един момент и всичко наоколо да закипи.

В Скорпиона се таи огромна сила, агресия, тяхната личност хипнотизира. В обикновения живот те са любезни, способни на внимателен разговор, но техният проницателен поглед не може да ви заблуди, а и те не се заблуждават за вас – буквално ви сканират отвътре.

Трябва да отбележим, че тяхната предпазливост и недоверчивост е част от характера им и дори във всекидневното общуване остават все така напрегнати. Това не е студенина, а напротив – излишната страстност, от която не могат да избягат и трябва да контролират. Скорпионът се нуждае от самодисциплина, той е в състояние да анализира собствените си качества – както достойнствата, така и недостатъците, да ги признае и да работи над тях. Това ги отличава от повечето други знаци на Зодиака.

Упоритостта и силата на волята на Скорпиона са огромни, дълбочината на техния характер и страстната убеденост могат да влияят на другите, дори да ги потискат. Скорпионът е крайно чувствителен и способен да реагира на оскърблението със свирепа злоба, моментално поставяйки на мястото му оскърбителя.

Скорпионите могат да използват богатите си знания конструктивно, те са уверени в себе си, съчетават проницателност с великодушие към другите, ако те, разбира се, им харесват. Но дори към хората, които обичат, са способни да бъдат необяснимо жестоки. Сред колегите предпочитат да заемат лидерска позиция и гледат на другите малко отвисоко. Неспособни са да прощават грешките на другите и това е един от недостатъците им, който отказват да си признаят.

Скорпионът доста екстравагантно може да парира нападките по свой адрес, но затова пък е отличен приятел – при условие че приятелите му не унижават честта и достойнството му. И са много ревниви. Още една неприятна черта на Скорпиона – способни са да се отказват от приятелите, когато те престанат да са им полезни.

Провървяло им е в смисъл че тяхната силна енергия се съчетава с умението да разсъждават трезво, с леден самоконтрол, въображение и интуиция, плюс критичен поглед към действителността. Такъв подарък от Съдбата позволява на Скорпионите да постигат успехи във всички области на живота, с които те се сблъскват. Сред Скорпионите има най-голям процент гении и харизматични лидери, но те са способни на крайности – от добродетелност до разврат.

Природата на Скорпиона е такава, че през цялото време му се налага да се бори с изкушения – това е единственото и най-важното, което може да го отклони от верния път и да го тласне в бездната на страстите.

Сред Скорпионите може да се срещат бунтари чак до екстремизъм, дори до точката, където ненавистта става смъртоносна. Сред недостатъците им може да се назоват и склонността към садизъм, агресия, злопаметност, болезнена ревност, високомерие, крайно неустойчив темперамент и това са само някои от пороците им. Някои може да са мързеливи и снизходителни към желанията си и да изискват от приятелите си ласкателства и безкрайни похвали.

Скорпионът е символ на секса – той е страстен любовник, най-енергичният и чувствен от знаците. За него съюзът с любимия човек е тайнство, а основното в любовта се заключава в това, че той се старае да се слее с обекта на страстта си, достигайки почти до мистичен екстаз. Другата им крайност е, че са склонни към изтънчен разврат и сексуални експерименти, които да стигат до сазидъм.

 

ПРОБЛЕМИ И ТЕХНИТЕ РЕШЕНИЯ

ПРОБЛЕМ: Страдате от комплекс за непълноценност, чувствате пренебрежение към себе си от страна на околните, трудно ви е да приемате тяхната помощ.

РЕШЕНИЕ: Трябва да разберете, че и вие, и другите имате своите слабости и недостатъци – открийте ги, признайте ги и простете. Ще забележите, че светът е станал по-доброжелателен, а вие – доста по-спокойни. Признайте, че околните могат да ви оказват помощ в проблемите и я приемете.

ПРОБЛЕМ: След като постигнете успех и тръгнете по собствен път, все още не сте доволни от резултатите.

РЕШЕНИЕ: Анализирайте къде е точката, след която наистина ще сте напълно доволни. С удивление ще откриете, че такава точка практически не съществува. Така че наслаждавайте се на настоящето и гледайте в бъдещето.

ПРОБЛЕМ: Развод или разрив в отношенията с любимия човек.

РЕШЕНИЕ: Склонни сте да презирате бившия си партньор, но следва да смекчите непреклонната си позиция – това, което за вас е недостатък, за другите е достойнство. Не бъдете така категорични.

ПРОБЛЕМ: Хората започват да ви избягват, когато се стараете да постигате успех.

РЕШЕНИЕ: Ако смятате, че ви притесняват или преследват, постарайте се да поговорите с другите за това – променете отношението си към тях и бъдете по-дружелюбни.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Наука

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори