Ще прави ли човекът секс с роботи?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Високите технологии все повече променят нашия живот. Интересно е какъв ще бъде сексът на бъдещето? Според последни данни в тази област следва да очакваме истинска революция.

Много експерти са на мнение, че с времето сексът в класическата представа ще остане в историята. Ако преди той се е смятал за най-висшата форма на близост между мъжа и жената, то в бъдеще ще стане само начин за получаване на индивидуално удоволствие, а в ролята на партньор в живота ще влезе техниката.

Според футуролозите в близкото десетилетие се очаква производството на роботи любовници, които ще имат външност и глас на холивудски звезди. Човек ще може да придобие такъв спътник в живота на цената на средностатистически автомобил.

Днес активно се тестват идеални партньорки, които не страдат от главоболие, и „мъжкари“, които не гледат футбол с часове.

За да изглеждат максимално правдоподобно, подобни машини се покриват със силиконова кожа. Под нея може да се чуе биенето на сърце, създавано от специален имитатор. По време на интимни ласки пулсът на робота се учестява, а дишането става накъсано.

Наскоро в САЩ са влезли в продажба кукли роботи на име Roxxxy, които могат да имитират оргазъм.

Да се задомиш за машина

Може ли метална конструкция с кабели и опъната кожа да предизвика романтично влечение? Отговор на този въпрос са се опитали да намерят още във времената на мита за Пигмалион и Галатея, а в наше време го е последвал Давид Леви от университета на Маастрихт, Нидерландия. Той разглежда тази тема в научното си изследване „Интимни отношения с изкуствени партньори“.

Вече има техническа възможност за реализиране на идеята, затова ученият не изключва, че след 30 години хората ще сключват бракове с роботи. Ако погледнем към историята, то преди 100 години е съществувала забрана за междурасови бракове, които днес са си в реда на нещата.

Леви е на мнение, че такива роботи ще притежават свърхспособности в секса. В техния софтуер може да се съдържа „Камасутра“, както и всички методи за съблазняване и бързо намиране на G точката. Например такъв робот може да бъде японска гейша или древногръцка хетера, разкрепостена жена.

Роботът – любовник и помощник

Още една насока, в която ще се развива индустрията на интимните удоволствия, е създаването на микрочипове, които пряко ще въздействат върху нервната система на човека. Машината ще помни положителната човешка реакция на някое нейно действие, за да може след това при необходимост да го извърши отново, доставяйки удоволствие на партньора.

Тоест, правейки секс с робот, човекът ще може да изпитва усещания както при контакт с човешко тяло. Създателите възнамеряват да вградят чип под кожата на робота, за да може той да се активира по желание – както при всеки друг механизъм.

Експертите смятат, че роботите любовници ще имат няколко категории потенциални клиенти. По-конкретно от тях може да се ползват жени, чиито мъже са в командировка или които поради различни причини не могат да си намерят партньор. Според експертите в областта на робототехниката от Технологичния институт на Джорджия подобно ноу-хау ще снижи броя на престъпленията, извършвани на сексуална основа.

Любовта е нещо свято!

Има и учени с други възгледи. Те са на мнение, че нищо не може да замени традиционния секс, тъй като никакъв роботизиран любовник не може да надмине по усещане емоциите, изпитвани от човека в периода на влюбване.

Освен това бездушна машина едва ли може да донесе щастие на някого. А задачата, която стои пред обществото, е да направи така, че мъжът и жената в бъдеще да се намират в реалния свят.

Категории на статиите:
Футурология

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори