Сканират пирамидите в Гиза с космически лъчи

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Великата пирамида. en.wikipedia.org
Антония Михайлова

Властите на Египет възнамеряват да продължат изследването на пирамидите, за което древните гробници ще бъдат сканирани с космически лъчи, заявил министърът на паметниците на древността и културното наследство на Египет Мамдух ад-Дамати пред РИА Новости.

Изследването ще се провежда въз основа на регистрирането на потока космически мюони. По-рано подобна методика е използвана, за да се надникне в пирамидите в Мексико и Белиз.

По думите на министъра ще бъдат сканирани не само великите пирамиди на Гиза, но и Огънатата пирамида в Дахшур, пирамидата на Джосер в Сакара и редица други гробници.

„Пирамидите са изучавани и преди, но за първи път ще бъде проведено такова изследване с използване на нови технологии като използването на космически лъчи, в това ще ни помогнат японците“, казва Ад-Дамати.

Министърът е убеден, че пирамидите и досега пазят тайни, сред които и самата тайна на тяхното строителство. По думите му във връзка с очаквани сензационни открития следващата 2016 година ще бъде провъзгласена за Година на пирамидите. Работата по сканиране на гробниците ще започне още следващия месец.

Категории на статиите:
История

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори