Скоро първият космически хотел отваря врати

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Една компания се грижи за очарованието на хората от космоса, като планира да изгради огромен хотел за туристи, които искат да изживеят приключения извън земната атмосфера.

Фондацията Gateway планира да изгради въртяща се космическа станция, която ще произвежда различни скорости на изкуствена гравитация, според информация появила се в нейния уебсайт.

Използвайки съществуващата технология от Международната космическа станция, помещенията са насочени към гостите, които искат да изживеят приключения в космоса, но в лукса и комфорта на хотел.

Забавленията на борда ще включват баскетбол в условията на ниска гравитация, скачане на трамплин при ниска гравитация и скално катерене, казва Тим Алаторе, старши архитект на дизайна на космическата станция „Фон Браун“, пред списанието за архитектура и дизайн Dezeen.

Алаторе оприличи пътуването на круиз или отиване в Disney World, тъй като ще включва също ресторанти, барове, концерти, прожекции на филми и образователни семинари.

Космическата станция „Фон Браун“ ще включва частни собствени модули, използвани за вили, хотели или търговски дейности, както и държавни модули, използвани за изследвания.

Компанията планира космическият хотел да бъде напълно действащ до 2025 г., като има по 100 туристи посещаващи го седмично, според Dezeen. Докато в началото само по-заможните ще могат да си позволят подобно космическо пътуване, крайната цел е то да стане достъпно за много повече хора, казва Алаторе.

Фондацията Gateway не е единствената компания, която има за цел да разшири възможностите за космически пътувания. През юни НАСА обяви, че се надява до 2020 г. да отвори Международната космическа станция за частни астронавти.

Категории на статиите:
Футурология

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори