След 200 години ще ни забраняват да живеем вечно със закон

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Wikimedia Commons
Антония Михайлова


След 30-40 години човечеството ще намери лекарство срещу рак, след това ще открие тайните на безсмъртието, а след двеста години ще се наложи със закон да ни забраняват да живеем вечно, твърди основателят на Alibaba Джек Ма, цитиран от РИА Новости.

По думите му сега интересът на прогресивното човечество лежи в областта на изучаването на човешкото тяло.

„Първата технологична революция освободи енергията на хората – ние открихме, че машините са по-силни от хората. Втората революция съкрати разстоянията – научихме се да летим на Луната, да бягаме по-бързо.

Сегашната революция освобождава вашия мозък, вашия ум. Машините ще бъдат умни, но за предишните 300 години човек е използвал очи и технологии – движеше ни любопитството, желанието да полетим на Лунат, да видим галактиката“, заявил Ма на икономическия форум в Астана.

„С наличните технологии и данни в близките 30-40 години човек ще разкодира човешкото тяло, ще живеем по-дълго, ще решим проблема с рака. Може би след 200 година ще има закон, че нито един човек не бива да живее повече от 200 години“, добавя китайският милиардер.

Мечтите променят всичко

„Изминали са хиляди години, много нови икономики са възникнали, но има едно нещо, което никога не се променя – това са хората, които нещо променят в своя живот. Не технологиите са тези, които променят, а мечтите, които лежат в основата на технологиите. Те променят всичко. Предприемаческият дух променя всичко“, казва Джек Ма.

За последните години интернет е преобразил света и скоро измененията ще станат още по-забележими, смята основателят на Alibaba. „Например около 1,8 милиарда души са се родили след 80-те години. Това е така нареченото интернет поколение. Те искат нещо ново“, казва той.

По думите му роботите винаги ще бъдат по-умни от хората, но не бива да се страхуваме от това. „Те никога не спят, не са мързеливи, никога нищо не забравят, по-бързо смятат, не им е необходимо нищо от това, което е необходимо на човека. Единственото, от което се нуждаят, това е електричество. Компютърът винаги ще печели“, казва той.

„Когато е настъпила първата технологична революция, всички са се страхували, че машините ще заемат всички работни места, не – те са създали нови. Новата промишлена революция също ще създаде нови работни места. Затова включете своето въображение“, добавя китайският бизнесмен.

Джек Ма признава, че нищо не е знаел за компютрите, когато е започнал своя интернет бизнес, а само получавал съобщения на електронната поща и ползвал търсачката. „Само изглежда, че ни управляват технологии. Не, ние винаги можем да си купим технологии“, заключава той.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Футурология

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори