Spacex изстреля успешно комуникационен сателит

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Американската компания „Спейс екс“ успешно изстреля телекомуникационния спътник „Джей Си сат 16“ с гражданско предназначение посредством ракетата-носител „Фалкон-9“, предаде БТА.

Стартът се състоя в 01:26 часа местно време / 08:26 българско/ на 13 август от базата на ВВС на САЩ, разположена в близост до Кейп Канаверал в щата Флорида.

Спътникът е излязъл на преходна геостационарна орбита. Той е предназначен за японския оператор за спътникова връзка „Скай пърфект“. След излизането си на геостационарна орбита той ще изпълнява ролята на резервен предавател за останалите 16 сателита на тази компания. Те предават данни и визуално изображение на територията на Япония, Русия и страните от Океания.

Спътникът е разработен от американската компания „Спейс систъмс Лорал“, тежи около 4,6 тона и експлоатационният му живот е 15 години.

„Спейс Екс“ можа успешно да приземи долната степен на ракетата-носител „Фалкон-9“ върху морска платформа, разположена в Атлантическия океан на 600 километра от Кейп Канаверал.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Орбита

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори