SpaceX ще спусне ракета Falcon 9 на баржа в Тихия океан

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

U.S. Air Force
Антония Михайлова

Американската компания SpaceX ще се опита при следващия старт на ракета Falcon 9 да спусне първата ѝ степен на баржа в Тихия океан.

Както съобщава Reuters, като цитира собственика на компанията Елън Мъск, стартът на ракетата, която трябва да достави на орбита спътник на НАСА, е предвиден за 17 януари.

Компанията вече два пъти е предприемала опити да спусне ракета на платформа в океана, но засега безуспешно.

Първата степен на ракетата носител Falcon 9 на 22 декември 2015 година извърши успешно вертикално приземяване на базата на ВВС на САЩ в Кейп Канаверъл, на 10 километра от мястото на старта. Всички спътници от ново поколение OG2 са изведени на орбита в хода на старта на ракетата носител. Изстрелването на Falcon 9 беше първото след катастрофата на ракета на старта през юни миналата година.

Частната компания SpaceX има договор с НАСА за 12 старта към МКС през 2016 г. Освен договора за доставка на провизии и оборудване на МКС през септември 2014 г. заедно с Boeing компанията спечели договор на стойност 6,8 милиарда долара за осъществяване на пилотирани полети към МКС.

SpaceX разработва свой пилотиран кораб на базата на товарната капсула Dragon и се надява да използва за старт ракета Falcon.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Орбита

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори