Стенли Кубрик признал, че режисирал кацането на Луната (ВИДЕО)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Кубрик
Мегавселена
  • 13 декември 2015 г. в 00:13 Последна промяна:
    13 декември 2015 г. в 00:29

Двучасов филм във формата на интервю от 1999 г. с известния режисьор Стенли Кубрик излязъл дни след като НАСА обяви, че открила мястото на разбиване на ракетния ускорител на Аполо 16 на Луната.

Съобщението на НАСА беше удар по конспираторите, които твърдят, че кацанията на Луната са режисирани и изиграни на Земята. Но според Daily Express появата на този филм може отново да даде път на конспирациите, защото в него Кубрик признал, че стои зад първото кацане на Луната през 1969 г.

Смята се, че видеото е заснето от автора на документални филми Т. Патрик Мъри (T. Patrick Murray) на 3 март 1999 – четири дни преди смъртта на Кубрик. Странното е, че филмът е пуснат едва тази година. В него,човек с брада казва, че трябва да направи важно признание, а то е: „Конспираторите бяха прави в този случай.“

След това казва на интервюиращия, че фалшификацията е направена, за да бъде изпълнено обещанието за кацане на Луната и победата над руснаците в космическата надпревара, направено от президента Джон Кенеди. Кубрик казал също, че не бил сигурен дали да участва, но бил „отвян от шанса“ да направи филм за кацането.

„Режисирах огромна лъжа за американското общество, която сега ще опиша. В нея са включени американското правителство и НАСА. Кацането на Луната е фалшифицирано, всички кацания на Луната са фалшифицирани, а аз бях човекът, който ги засне.“

Интервюиращият попитал Кубрик: Защо се предадохте? Защо се примирихте с тази измама?, а режисьорът отговорил, че всъщност не е искал да става така. „Не е тайна, че НАСА винаги е искала да изпълни обещанието на Кенеди.“

Самият филм започва с договорка да не бъде пускан, докато не са изминали 15 години от смъртта на Стенли Кубрик.

Много хора смятат, че не кацането на Луната, а видеото със Стенли Кубрик е фалшификация. Изказани са и мнения, че това е актьор, който дори не прилича на истинския режисьор.

Категории на статиите:
Гледна точка

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори