Съдят корабокрушенец за канибализъм

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

корабокрушенец
Pixabay
Димитър Димитров

Мъж, оцелял 438 дни в океана, е даден на съд за 1 млн. долара заради обвинение в канибализъм. Рибарят Хосе Салвадор Алваренга (Jose Salvador Alvarenga) и приятелят му Езекиел Кордоба (Ezekiel Cordoba) отплавали от бреговете на Мексико, за да ловят риба. Това се случило още през ноември 2012 г. Но срещнали все още неясно какви трудности в океана и двамата се оказали изгубени във водата, като провизиите им били изключително оскъдни.

Четиринадесет месеца по-късно Алваренга е открит до бреговете на Маршаловите острови – над 10 400 км от точката на тръгване. Рибарят успял да оцелее след корабокрушението, хранейки се с риба и птици, а имал възможност да пие само дъждовна вода и кръв от костенурки.

Приятелят му обаче не изкарал такъв късмет и само четири месеца след корабокрушението починал, а причината най-вероятно е фактът, че двамата не са яли нищо друго освен сурово месо. Останките на Езекиел Кордоба така и не били открити.

Въпреки че Хосе Алваренга настоявал, че никога не си е и помислил да яде приятеля си, семейството на Кордоба в момента съди оцелелия корабокрушенец точно по обвинение в канибализъм. Според сведенията членовете на семейството на Кордоба искат от Алваренга 1 млн. долара кръвнина.

Делото е внесено в съда само няколко дни след като Алваренга публикува книга за корабокрушението си.

„Смятам, че този иск е част от желанието на семейството да получи дял от печалбите“, казва адвокатът на Алваренга. „Много хора си мислят, че тази книга ще направи клиента ми богат, но това, което ще спечели е значително по-малко.“

Оригиналната статия е публикувана в BT.

Unexplained Mysteries

Категории на статиите:
Без коментар

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори