Уфолог откри следа от кацане на „извънземен кораб“ на Марс (ВИДЕО)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Следа, която може да е оставена от голям дисковиден обект, е открил на повърхността на Марс виртуален изследовател, който стои зад ника UFOvni2012. Той го е намерил с Google Mars.

Според него подобни следи се появяват, когато нещо летящо се вреже в почвата под неголям ъгъл. Авторът на „откритието“ смята, че канавката е изровена от „летяща чиния“ на пришълци, извършили не съвсем меко кацане, но все пак не толкова аварийно, че да не могат след това да излетят. Затова липсва и самата „чиния“. От нея е останал само полукръгъл отпечатък на ръба на следата.

Според виртуалния археолог разумното предположение е само едно – тази канавка е прокопана от природен обект, който едва ли е бил астероид или метеорит. Последните летят много бързо, обикновено падат почти отвесно и образуват ударни кратери.

Наскоро учените от Калифорнийския университет в Бъркли предсказаха, че след около 40 милиона години Фобос – единият от спътниците на Марс – ще се разруши в резултат на гравитационното въздействие на Марс. Част от Фобос ще се превърне в малки късчета прах, които за около месец ще образуват пръстен около Марс и Червената планета ще се превърне във втория „властелин на пръстените“ в Слънчевата система.

Както твърди ръководителят на изследването Бенджамин Блек (Dr Benjamin Black), марсианските пръстени ще просъществуват около 100 млн. години, а след това ще се посипят върху планетата. По-големите фрагменти от Фобос ще паднат плавно, оставяйки върху повърхността специфични овални следи.

Блек и колегите му разказват, че вече са видели подобни следи на Марс. Което по-скоро свидетелства, че Марс някога е имал още спътници, но те са се разрушили, образували са пръстени и отломки, които вече са паднали на повърхността.

Може би UFOvni2012 е открил следа от падането на такава отломка? Но къде е самата тя?

Координатите на следата на Марс: 23 градуса 48 минути 52,45 секунди N – 158 градуса 14 минути 35,18 секунди W.

Категории на статиите:
Без коментар

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори