Сънищата не се сбъдват, те са реалност

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Pixabay.com
Мегавселена
  • 14 май 2016 г. в 00:01 Последна промяна:
    15 май 2016 г. в 00:14


Изследване, проведено от университета Джон Хопкинс (САЩ), е установило преди няколко години, че интуицията на бременните жени за пола на бъдещото дете е вярна в 70% от случаите.

Но ето че сънищата на бременните, свързани с пола на бъдещото дете, се оказват верни в 100% от случаите.

Сънищата дават информация, която вече присъства някъде в дълбините на човешкото съзнание. Те често сочат това, което е необходимо на човека за растеж, постижение на психическа хармония, здрави отношения с другите и т.н., пише Psychology Today.

Те помагат да се избере правилният път и напомнят за незавършени дела. Сънищата са истински фабрики за производство на смисли. И никога не лъжат.

Писателят Том Робинс твърди, че сънищата не се сбъдват – те са реалност. А когато говорим за сбъдващи се сънища, то обикновено имаме предвид осъществяване на нашите честолюбиви замисли или желания.

Сънят е свързан по най-непосредствен начин с момента на пробуждане. Когато се спука „сапуненият мехур“ на нашият сън, ние за миг получаваме възможност да надникнем в своето собствено подсъзнание и да извлечем оттам някои образи, които се отнасят до това, какви трябва да бъдем. Изглежда, нашият мозък непрестанно работи над реализацията на нашия потенциал ден и нощ.

Има неща, които е невъзможно да се видят през деня при ярка светлина – звездите, например. За да видим някои неща, ни е необходима тъмнина. Можем да си блъскаме главите над решаването на проблемите много дълго, а след това то идва насън – на сребърен поднос.

Излиза, че опитите да решим проблемите без информацията, която се съхранява в нашите сънища, е все едно съдия да произнесе присъда, като е игнорирал половината от фактите по делото.

Много от нашите сънища са достойни да ги наречем „шедьоври на метафоричното общуване“. Сънищата носят реална информация, реални импулси, реални емоции. И ако ги игнорираме, то последствията може да се окажат също напълно реални.

В Малайзия живее племето сенои, където съществува истински култ към съня. Всяка сутрин тези хора се събират, за да си разкажат какво са сънували миналата нощ и да обсъдят значението на тези сънища.

Всички важни решения се вземат с отчитане на сънищата. Сеноите смятат, че когато някой или нещо преследва човека насън, то това е по-скоро съюзник, отколкото враг.

Затова не бива да бягаме, а да се обърнем към преследвача с лице и да разберем защо ни преследва, какво иска да ни каже/предупреди/напомни.

И впрочем сеноите изобщо не знаят какво е депресия, неврози или психози.

Ето какво може да подсказват някои от сънищата ви:

Падане

Усещането за падане насън може да означава едно от две неща: вие или не контролирате живота и отношенията си, или отпускате нещо, което ви потиска.

Влюбеност

Усещането за влюбеност насън означава, че мислите за този човек, и може да засили вашето внимание към него. Сънищата ви се явяват отражение на вашето подсъзнание и ако насън сте влюбени в някого, това значи, че този човек предизвиква силни емоции у вас. Ако ви се е присънила бивша любов, то или на този етап от живота си все още усещате същото както някога, или част от вашето Аз тъгува по този човек.

Преследване

Сънят, в който ви преследват, говори за изпитван от вас стрес по повод отговорности или задължения, от които бихте искали да избягате. Той също може да означава, че сте пренебрегнали нещо важно в живота си, на което е време да обърнете внимание.

Голота

Още един типов сюжет е да се озовете голи сред тълпата. Такива сънища значат, че изпитвате срам или смущение по някакъв повод или се опасявате от разобличаване. Още едно значение на такъв сън е уязвимост, тоест в дадения момент усещате излишна чувствителност или слабост.

Падащи зъби

Зъбите често фигурират насън. Ако ви се е присънило, че ви падат зъбите, това може да означава опасение от загуба на нещо важно или страх да изглеждате непривлекателни.

Шофиране

Управлението на автомобил символизира вашия живот. Начинът, по който шофирате колата насън, говори как живеете. Внимателно и спокойно или рисковано и безразсъдно? Познавате ли пътя или сте се заблудили? Равен ли е пътят, или е в дупки? Напрегнати ли сте, или сте отпуснати? Вашите усещания от шофирането насън могат с точност да ви предадат вашите чувства по пътя на реалния ви живот.

Секс

Сексът се явява представа за вашето психологическо състояние. Разочаровани ли сте, или сте щастливи? Сънят със секс може също да означава, че вие желаете определен вид интимност или физическа близост, или просто потребност на организма от сексуално разреждане.

Коса

Косите насън символизират вашите мисли и стремежи. Ако сънувате, че сами си стрижете косата, това значи, че сте готови за промяна или с вас се случва промяна. Ако насън вашата коса е сплъстена, това може да е пряко отражение на вашите съмнения в реалния живот. Такъв сън може също да се интерпретира като вашето притеснение за външния ви вид.

Бебета

Бебетата насън означават, че чувствате уязвимост или потребност да бъдете любими, те също може да са символ за нови начинания.

Паяци

Ако видите паяк насън, това означава, че усещате своето могъщество или потребност от могъщество. Намирате се на прага на постижение. Видът на мъртъв паяк насън подразбира, че сте преодолели това, което ви е плашело.

Закъснение или изпускане на автобуса

Закъснението насън означава, че сте претоварени с работа или не можете да овладеете емоциите си. Такъв сън също може да значи, че давате много обещания, които не сте в състояние да изпълните, и това ви притеснява. Още едно тълкование на закъсненията насън е усещането, че животът ви преминава покрай вас.

Храна

Сънят, в който сте заобиколени от храна или поглъщате голямо количество храна, сочи знания и богатство. Храната е знак за успех и бъдещо благополучие.

Плач

Сълзите насън говорят, че съжалявате за нещо в живота си и трябва да дадете воля на тези емоции. Също така плачът може да означава, че сте сдържали чувствата си и е необходимо да разпуснете. Друга противоположна интерпретация – очиствате се от нещо и най-сетне сте готови да погледнете истината в очите.

Смърт

Смъртта е свързана със значителни изменения и преобразувания. Тя може да означава край на нещо или начало на нов етап. Да видите насън собствената си смърт, е знак за преходна фаза във вашия живот.

Сънят за смъртта на любим човек подсказва, че се страхувате да не го загубите или че чувствата ви към него се променят, възможно е той да „умира“ за вас. Смъртта може също така да означава вашето старо Аз и раждането на нова, по-добра версия на вашата личност.

Макар че интерпретирането на сънищата е забавно, самият човек единствено е в състояние да разбере истинската дълбочина на тяхното значение.

Сънищата така или иначе се съединяват с реалността и символите във вашите сънища отразяват това, което чувствате и мислите за определени неща. Когато ги разберете по-добре, ще можете и по-добре да разберете какво се случва в живота ви и какви решения да вземате.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Психология

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори