Топ 10 кариери, избирани от психопати. Твоята професия в списъка ли е?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Ако идеята ти за психопат е ментално увреден убиец, който се скита по улиците нощем в търсене на следващата си жертва, може да се изненадаш. Психопатите са част от нашето общество. Те работят, имат връзки, семейства. Съседът ти може да е такъв, шефът ти или дори човекът до теб.

Какво е психопат?

Според класификацията психопатите нямат емоции или съвест и изпитват липса на съпричастност. Смятани са за студеносърдечни, манипулативни и често действат аморално с цел лична изгода. Казват, че психопатите имат „убийствени инстинкти“, независимо дали са убийци в действителност или не.

И така, как тези характеристики се пренасят в кариерата?

Е, изненадващо, някои професии всъщност изискват определени склонности на психопат. Тези убийствени инстинкти могат да бъдат екстремно полезни в някои професионални роли. Ако приемем, че психопатът търси рисковете, действа импулсивно и безстрашно ще забележим, че тези качества са много желани в определени професионални поприща.

Кевин Дътон, психолог в Университет Оксфорд и автор на научни трудове, е прекарал години в изследователска дейност на психопатичния мозък и е събрал списък с професии, в които е най-вероятно да срещнете психопата.

Ето кои са 10-те професии.

 1. Главен изпълнителен директор (CEO)

Каква по-добра кариера от шеф на компания, където отговаряш най-вече пред себе си? Имаш абсолютен контрол и власт над служителите и можеш да уволняваш безпощадно, да се отнасяш пренебрежително с работниците и да не се налага да се обясняваш пред никого за действията си. Не е изненада, че изпълнителният директор е в началото на този списък.

 1. Адвокат

Не случайно всички вицове за адвокати ги описват като лъжци, мошеници или акули. Принципно адвокатът ще направи всичко, за да отърве клиента си от отговорност като няма да се поколебае да използва и чара си за целта.

 1. Медия (телевизия/радио)

Трябва да се мислиш за много важен, за да работиш в телевизия или радио и кой друг, ако не психопат би държал дълбоко в себе си такива нарцистични тенденции? Е, може би не чак всички в телевизията са психопати, но ако някой се държи като задник, само гледай…

 1. Търговец

Хората от търговския отдел трябва да ти пробутат нещо, без да им пука дали ти трябва или не. Тези, които ги е грижа дали си хвърляш парите на вятъра, никога няма да си изпълнят „таргета“. Обаче онези, които не ги е, и които имат психопатски тенденции, ще направят всичко, за да са добри в играта…

 1. Хирург

Не е изненада, че хирурзите попадат в този списък, защото хирургът знае, че прави разликата между живота и смъртта за хората, които обичате. На практика това си е божествена сила и хирургът добре разбира това… В действителност повечето хирурзи казват, че проявата на емоции пречи на добрата им работа и затова действат хладнокръвно и беземоционално като машини. Провята на емоции ги бави, казват.

 1. Журналист

Непрекъснато да даваш на хората личното си мнение и да очакваш да те слушат и да го приемат за неоспорим факт те характеризира като абсолютен нарцис. Освен това трябва да си чаровен и интелигентен. И трите фактора са тясно асоциирани с психопатията. Само факта да си види името във вестника може да взриви егото на човек без психопатски наклонности, представете си какъв е ефекта върху някой със.

 1. Полицай

Позицията на властта, в която ти си закона, е като нектара за пчелата, когато говорим за психопати. Имат си длъжност, зад която да се крият и могат да правят каквото си искат.

 1. Духовник

Друга област, в която тежестта на институцията дава прикритие на психопата. Психопатите са привлечени от учреждения, в които мащабът на организацията „ги покрива“. Така могат да правят каквото си поискат, без да „личи от самолет“.

 1. Главен готвач (Chef)

Необходим е много твърд характер за работа в среда на перманентен натиск, каквато има в професионалната кухня. Психопатът може да вирее тук, защото се справя със задачите, без да го е грижа за колегите. Просто иска работата да е свършена по най-добрия начин, спрямо взискателните спецификации.

 1. Държавен служител

Ако не можете да си представите как чиновник изпада в психопатична ярост, се запознайте с историята на британския сериен убиец Денис Нилсон, който е убил най-малко 12 души. Такъв вид кариера позволява на психопата да не бие на очи като психопат.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Психология

Коментари

 • Community property is distinguished from separate property which is property acquired before marriage by separate gift or bequest after legal separation or which is agreed to be owned by one spouse. [url=http://fastmoney365.com]loans for people with bad credit[/url] What exactly are they and how do you spot them What do you look for when evaluating alternatives Ervin Lupoe from Wilmington CA deep in debt behind on his mortgage and fired from his hospital job shot his five children and wife to death before shooting himself.and the expected completion is sometime in June.

  MiguRormwago 3 октомври 2017 18:00 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори